Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Αμερικανός Αξιωματούχος Μάικλ Ρούμπιν ζητά να φύγουν ο κατοχικός τουρκικός στρατός και οι έποικοι από Κύπρο, Συρία, Ιράκ

Ενισχύονται οι φωνές διαμορφωτών της κοινής γνώμης στην Ουάσιγκτον που ζητούν την καταδίκη από τις ΗΠΑ της εξωτερικής πολιτικής της Το...

Ο Μάικλ Ρούμπιν ζητά να φύγουν ο κατοχικός τουρκικός στρατός και οι έποικοι από Κύπρο, Συρία, Ιράκ

Ενισχύονται οι φωνές διαμορφωτών της κοινής γνώμης στην Ουάσιγκτον που ζητούν την καταδίκη από τις ΗΠΑ της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας του Ερντογάν.

Ο Μάικλ Ρούμπιν –μέλος του «American Enterprise Institute» και πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου- σε άρθρο γνώμης που δημοσίευσε το περιοδικό Washington Examiner με τίτλο «Η επαναπροσέγγιση με την Τουρκία θα πρέπει να γίνει μόνο με τίμημα», ζητάει την ισχυρή καταδίκη της εφαρμοζόμενης επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας και την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ.




Σήμερα, με «αυτοκρατορικούς σχεδιασμούς» στην Κύπρο, τη Συρία και το Ιράκ, ο Ερντογάν αγνοώντας την εδώ και δεκαετίες συμμαχία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, με τακτικισμούς, τη μία ημέρα προσεγγίζει τη Ρωσία και την άλλη ανακαλύπτει ότι τα λόγια αγάπης του Πούτιν ήταν για συγκεκριμένο σκοπό.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο ο τέτοιο ο Ερντογάν.

»Αλλά αφού συνειδητά πέταξε στα σκουπίδια τη σχέση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ, είναι καιρός η Ουάσιγκτον να σκληρύνει τη στάση της.

»Αυτοί που λένε ότι παρά την παρουσία του Ερντογάν, η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για τις ΗΠΑ για να της γυρίσει την πλάτη, μάλλον υποτιμούν τη διαβρωτική επίδραση των 17 ετών διακυβέρνησης Ερντογάν, την υποκίνηση και κατήχηση που πραγματοποιείται στα σχολεία της Τουρκίας και τις δημογραφικές αλλαγές» αναφέρει ο Ρούμπιν.

Ζητάει δε από τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και το Στέιτ Ντιμπάρτμεντ, εφόσον ο Ερντογάν αναθεωρήσει τις απόψεις του και ζητήσει από την Ουάσιγκτον την εξισορρόπηση των σχέσεων μαζί της, αυτό να γίνει αποδεκτό μόνο εφόσον υπάρξει τίμημα για την Τουρκία.

Και το τίμημα αυτό δεν θα πρέπει να είναι άλλο από την πλήρη απόσυρση όλων των τουρκικών δυνάμεων και των εποίκων από την Κύπρο, το Ιράκ και τη Συρία.

Να σημειωθεί ότι ο Μάικλ Ρούμπιν είχε προβλέψει την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 στην Τουρκία.