Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στη Δανία: Αλλοδαπός Δεν έκανε χειραψία-δεν πήρε υπηκοότητα !

Ανακοινώθηκε πως στην Δανία άτομο το οποίο κατά την “τελετή χειραψίας” αρνήθηκε να κάνει χειραψία στον Δήμο της Κοπεγχάγης, απορρίφθηκε και...


Ανακοινώθηκε πως στην Δανία άτομο το οποίο κατά την “τελετή χειραψίας” αρνήθηκε να κάνει χειραψία στον Δήμο της Κοπεγχάγης, απορρίφθηκε και δεν πήρε την υπηκοότητα.




Ο Μπανταρ Σαχ-δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κοπεγχάγης και καταγόμενος από το Πακιστάν, σε δήλωση που έκανε, αναφέρει πως κατά την τελετή χειραψίας που οργανώθηκε στο δημαρχείο της Κοπεγχάγης ένα άτομο δεν μπόρεσε να πάρει το έγγραφο υπηκοότητας επειδή αρνήθηκε την χειραψία.

Ο Σαχ ανέφερε πως το εν λόγω άτομο ήταν ένας άντρας και ότι αρνήθηκε τη χειραψία για λόγους αρχής. Λέει πως ο ίδιος προσπάθησε πολύ να τον πείσει αλλά αυτός αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς τη χειραψία και χωρίς να μπορέσει να πάρει το έγγραφο εθνικότητας.

Το άτομο που απορρίπτει την χειραψία μπορεί να πάρει την υπηκοότητα αν μέσα σε δύο χρόνια αποδεχθεί την τελετή και κάνει την χειραψία.

Η Βουλή της Δανίας το 2018 ψήφισε νόμο ο οποίος κατέστησε υποχρεωτική την χειραψία στα άτομα που θέλουν να γίνουν πολίτες της χώρας.
…….
Ο Τόμας Αντρεσεν-δημαρχος της Αμπενρα ασκώντας κριτική στις τελετές χειραψίας δήλωσε πως “Εμένα μου θυμίζουν τη ναζιστική περίοδο”.