Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Σύριος ΥΦΕΞ αποκαλύπτει το σχέδιο της Άγκυρας: «Η Τουρκία προσαρτά κανονικά έδαφος της Συρίας»

Οι ένοπλες ομάδες στην Ιντλίμπ είναι σε συντονισμό με την Τουρκία και μόνο με αυτήν Ο υφυπουργός εξωτερικών της Συρίας, Faisal ...


Οι ένοπλες ομάδες στην Ιντλίμπ είναι σε συντονισμό με την Τουρκία και μόνο με αυτήν




Ο υφυπουργός εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mekdad, κατηγόρησε την Τουρκία καταπατά κάθε έννοια δικαίου, λέγοντας ότι «το διεθνές δίκαιο δεν επιτρέπει σε καμία χώρα να επιτίθεται σε άλλη χώρα, ενώ δεν επιτρέπει και την άσκηση αποικιοκρατικών πρακτικών εναντίον της, όπως την εκδίωξη κατοίκων και την μεταφορά εποίκων, την ανάδειξη της τουρκικής σημαίας και το άνοιγμα των τουρκικών σχολείων».

Επίσης τόνισε, ότι οι ένοπλες ομάδες στην Ιντλίμπ είναι σε συντονισμό με την Τουρκία και μόνο με αυτήν. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mekdad, κατηγόρησε την Τουρκία για την αποτροπή εύρεσης λύσης στη σύγκρουση στη χώρα του.

Σε σχόλια που δημοσίευσε η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Al-Watan, ο ίδιος κατηγόρησε την Άγκυρα ότι εργάζεται εναντίον των συμφωνιών της Αστάνα και του Σότσι, οι οποίες είχαν διεξαχθεί για να αποφευχθεί η κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου.

"Καταδικάζουμε κάθε παραβίαση των συμφωνιών. Το τουρκικό καθεστώς δεν τήρησε καμία συμφωνία, στις οποίες δεν επιτρέπονταν σαφώς να διασχίσει ο τουρκικός στρατός σε αυτό το βάθος τα συριακά εδάφη", ανέφερε ο Μέκταντ στην εφημερίδα.

"Το Διεθνές Δίκαιο δεν επιτρέπει σε καμία χώρα να επιτίθεται σε άλλη χώρα ούτε να καταλαμβάνει έδαφος, ούτε φυσικά να ασκεί αποικιακές πρακτικές εναντίον της, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης του λαού της , της ανύψωσης της τουρκικής σημαίας και του ανοίγματος των τουρκικών σχολείων", δήλωσε, σημειώνοντας ότι "αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους δηλωμένους στόχους του τουρκικού καθεστώτος".

Δυστυχώς όπου πάτησαν το πόδι τους οι Τούρκοι μόνο με πόλεμο έφυγαν. Για παράδειγμα ενώ στην Κύπρο έκαναν στρατιωτική εισβολή, για την οποία υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ για αποχώρηση, οι ίδιοι δεν έφυγαν εδώ και τόσα χρόνια, διότι αυτά είναι “ψιλά γράμματα” για την Άγκυρα.