Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ...;;; Συνελήφθη στην Τουρκία πρώην οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους και πρώην Σύρος πράκτορας

Ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός Άμπου Τακί αλ Σαμί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνελήφθη στην Προύσα της Τουρκίας. Το πραγματικό τ...

Συνελήφθη στην Τουρκία πρώην οπλαρχηγός του Ισλαμικού Κράτους και πρώην Σύρος πράκτορας

Ο τζιχαντιστής οπλαρχηγός Άμπου Τακί αλ Σαμί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνελήφθη στην Προύσα της Τουρκίας. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιούσεφ αλ Μαρχόν Άμπου Χαγιέλ και πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος ήταν κομματάρχης του Άσαντ και πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας.

Ο 50χρονος αρχιτρομοκράτης, που είχε πρωταγωνιστήσει και σε βίντεο εκτελέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εργαζόταν τα τελευταία τρία χρόνια σε τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου με ψεύτικη ταυτότητα.




Η σύλληψή του από τις τουρκικές Αρχές τώρα, μετά από τρία χρόνια, ίσως οφείλεται στις κατηγορίες που δέχεται η Άγκυρα ότι συνεργάζεται για μια ακόμη φορά με το Ισλαμικό Κράτος, τώρα στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Ίσως πάλι να έχει να κάνει με τον ταραχώδη βίο του συλληφθέντα, ως πρώην στέλεχος του κόμματος Μπαάθ του Άσαντ και πρώην (;) πράκτορα των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας.

Σε αυτό τον πόλεμο, όπως σε κάθε πόλεμο, υπάρχουν πράκτορες και κατάσκοποι, ορισμένες φορές και διπλοί κατάσκοποι.

Συνελήφθη σε εργοτάξιο
Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι ο Άμπου Τακί αλ Σαμί συνελήφθη την ώρα που δούλευε σε εργοτάξιο, είναι εργάτης στην εταιρεία φυσικού αερίου και ανακρίνεται.

Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν έχουν συλληφθεί μέλη και στελέχη του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία.

Ωστόσο, οι περισσότεροι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι ή στρατολογήθηκαν από τη MIT.

Γνωστός από βίντεο εκτέλεσης
Ο Άμπου Τακί αλ Σαμί ήταν διαβόητος οπλαρχηγός στην επαρχία της Ντέιρ αλ Ζουρ της ανατολικής Συρίας, όταν αυτή κατεχόταν από το Ισλαμικό Κράτος.

Το 2016 έγινε παγκόσμια γνωστός όταν πρωταγωνίστησε σε βίντεο εκτέλεσης αιχμαλώτων.

Οι τρεις άνδρες που εκτέλεσε είχαν κατηγορηθεί ως τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νούσρα, δηλαδή της συριακής Αλ Κάιντα (σήμερα ονομάζεται Ταχρίρ αλ Σαμ), που είχε ανταγωνιστική σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο είναι η μετεξέλιξη της Αλ Κάιντα του Ιράκ και το 2014 διασπάστηκε σε αυτόνομη οργάνωση.

Οι τρεις νεαροί που σκότωσε ήταν ντόπιοι της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι δύο από την πόλη Αλ Μπουκαμάλ και ο τρίτος από τη συνοικία Αλ Τζούρα της πόλης Ντέιρ αλ Ζουρ.

Η εκτέλεση έγινε στην κωμόπολη Αλ Σαχέελ.



.tribune.gr/