Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν: «Δεν αποδεχόμαστε την καταπιεστική στάση της Ελλάδας προς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης»

ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ... Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ Μεχ...


ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ...

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ Μεχμέτ Μους, κατήγγειλε την δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας Παυλόπουλου ο οποίος κατά την επίσκεψή του στη δυτική Θράκη χαρακτήρισε την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα ως “ελληνική μουσουλμανική μειονότητα” .




Ο Μους είπε πως η μουσουλμανική μειονότητα στη δυτική Θράκη δεν είναι ελληνική, αλλά τουρκική και συνέχισε λέγοντας πως ” Η εθνική ταυτότητα των Τούρκων της δυτικής Θράκης δεν μπορεί ποτέ να γίνεται θέμα συζήτησης. Κανείς να μην ξεχνά πως οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης, είναι ένα κομμάτι της τουρκικής παρουσίας στα Βαλκάνια που υπάρχει εκεί για πάνω από 600 χρόνια.

Ο δισταγμός του προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει την λέξη τουρκική δεν αλλάζει αυτή την ιστορική πραγματικότητα. Η Ελλάδα που λέει μεγάλα λόγια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αρνούμενη την εθνική ταυτότητα των Τούρκων, στην πραγματικότητα αποδεικνύει πως δεν έχει σχέση με αυτές τις αξίες. Ό

ταν λοιπόν η Τουρκία αναγνωρίζει το σωστό βάσει της συνθήκης της Λωζάνης status στις μειονότητες που βρίσκονται στη χώρα της, εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτή την καταπιεστική στάση της Ελλάδας προς τους Τούρκους. Ως Τουρκία βρισκόμαστε δίπλα στους Τούρκους της δυτικής Θράκης και είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδους δράση που οδεύει στην αφαίρεση των δικαιωμάτων τους” .

https://www.sondakika.com - https://tourkikanea.gr