Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ...;;; Πριν λίγο... Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου - Ακάρ για τα... μέτρα εμπιστοσύνης!

Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον Τ/ΥΠΑΜ Hulusi Akar με θέμα την επικείμενη συνάντησή τους στην Σύνοδο τω...

Αποτέλεσμα εικόνας για ακαρ παναγιωτοπουλοσ"

Τηλεφωνική επικοινωνία του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου με τον Τ/ΥΠΑΜ Hulusi Akar με θέμα την επικείμενη συνάντησή τους στην Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 12-13 Φεβρουαρίου και τις συνομιλίες για ΜΟΕ στην Αθήνα στις 17-21 Φεβρουαρίου είχαμε πριν από λίγο.




Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μετά την κρίση με το Oruc Reis.

σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Άμυνας, οι κοινές επιτροπές εμπειρογνωμόνων από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών επρόκειτο -κατόπιν τουρκικής επιθυμίας – να ξεκινήσουν από τις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο η τελευταία ενέργεια με το τουρκικό ωκεανογραφικό πλοίο Oruc Reis καθυστέρησε την διαδικασία.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι τριπλός:
  • Να τηρηθεί το ίδιο πλαίσιο ως προς το μορατόριουμ στρατιωτικών ασκήσεων,
  • Να διατηρηθεί ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας των δύο πλευρών και
  • Να συνεχιστεί η πολιτική αντιμετώπιση γεγονότων στρατιωτικής έντασης.
Όλα αυτά την στιγμή που η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα φαίνεται ότι έχει ανοίξει έμπρακτα, πλέον, την «τουρκική όρεξη» για παραβιάσεις και αμφισβητήσεις στο Αιγαίο. Η υπόθεση του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis έφερε στην επιφάνεια την τάση της Άγκυρας για σύγχυση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, καθώς και για παραβιάσεις από τη θάλασσα.