Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ και... Κλιμάκωση στον Έβρο: Καταδρομική ενέργεια τουρκικών δυνάμεων κατά του ελληνικού φράχτη

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο καθώς τουρκικές δυνάμεις μαζί με μετανάστες επιτέθηκαν στον ελληνικό φράχτη και άνοιξαν τρύπες.Επί τ...


Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο καθώς τουρκικές δυνάμεις μαζί με μετανάστες επιτέθηκαν στον ελληνικό φράχτη και άνοιξαν τρύπες.Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας.





Κορυφώνεται η ένταση στον Έβρο καθώς ο ελληνικός Στρατός μαζί με την Αστυνομία προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο τον «τοίχο» αποτροπής απέναντι στις ορδές των μεταναστών.

Τούρκοι στρατιωτικοί επιχείρησαν να ανοίξουν διόδους στον φράχτη των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr αλλά και το evros-news.gr η επέμβαση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων ήταν άμεση, κλείνοντας τα σημεία που είχαν ανοίξει με κόφτες οι Τούρκοι. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μεταφέρουν μετανάστες σε πιθανά περάσματα στα ελληνοτουρκικά σύνορα κάνοντας χρήση στρατιωτικών οχημάτων.

Ομάδα ατόμων στις 17.30 του Σαββάτου έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο των Καστανιών με σκοπό να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων με τη βοήθεια της αστυνομίας δεν τους επέτρεψαν την είσοδο