Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορωνοϊός: Στα όρια της πανδημίας ο κόσμος - Κλείνουν σύνορα και αποκλείονται περιοχές σε Ιταλία, Νότια Κορέα, Ιράν

Στη Νότια Κορέα αναφέρθηκαν 161 επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και δύο θάνατοι, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους επτά νεκρούς ...

ITALIA-KORNAIOS-ARTHROU

Στη Νότια Κορέα αναφέρθηκαν 161 επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και δύο θάνατοι, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους επτά νεκρούς και 763 ασθενείς - Τρίτος νεκρός στην Ιταλία - Άλλοι 150 θάνατοι σε ένα 24ωρο στην Κίνα

Στο έλεος της επιδημίας του νέου κορωνοϊού COVID-19 φέρεται να παραδίδεται η ανθρωπότητα, καθώς δεκάδες νέες περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν σε Νότια Κορέα, Ιταλία και Ιράν, ενώ συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός και των ασθενών στην Κίνα. Γειτονικές χώρες με εκείνες που παρουσιάζουν έξαρση έχουν αρχίσει να κλείνουν τα σύνορά τους και να απαγορεύουν την έλευση επισκεπτών, ενώ μεγάλες περιοχές, με χιλιάδες κατοίκους, μπαίνουν σε καραντίνα.




Με σχεδόν 78.000 περιστατικά του Covid-19 επιβεβαιωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικοί λένε ότι η κατάσταση σύντομα θα φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο. Σε 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto, με 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό.

Στο Ιράν έκλεισαν σχολεία και πανεπιστήμια σε 14 επαρχίες ως «προληπτικό μέτρο».

Την Κυριακή, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in ανακοίνωσε ότι αναφέρθηκαν άλλες 161 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και δύο ακόμα θάνατοι, ανεβάζοντας στους 763 τους ασθενείς και στους επτά εκείνουν που δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Στην Κίνα, τη χώρα που ξέσπασε η επιδημία, ανακοινώθηκαν άλλοι 150 θάνατοι, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στη μεγάλη χώρα της Ασίας στους 2.592, καθώς και 409 νέα κρούσματα, αριθμός αισθητά μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Στο ημερήσιο δελτίο της για την επιδημιολογική κατάσταση, η Επιτροπή επισήμανε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για έκτη συναπτή ημέρα, με τους ασθενείς που πήραν εξιτήριο να ανέρχεται σε 1.846. Συνολικά, 24.734 ασθενείς έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

Ο Paul Hunter, καθηγητής της ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας επανέλαβε ότι ο χρόνος για την αναχαίτιση της ασθένειας τελείωσε. «Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ έχει μιλήσει πρόσφατα για τη μείωση του παράθυρου ευκαιρίας για τον έλεγχο της τρέχουσας επιδημίας. Το σημείο καμπής μετά το οποίο οι δυνατότητές μας να αποτρέψουμε την εμφάνιση μιας παγκόσμιας πανδημίας, φαίνεται πολύ πιο κοντά μετά τις τελευταίες 24 ώρες».

Σύμφωνα με τον Guardian, o Hunter δήλωσε ότι ενώ οι περιπτώσεις μειώνονταν στην Κίνα, όπου άρχισε η εκδήλωση του ιού, το Σαββατοκύριακο διαπιστώθηκαν εξαιρετικά εξελισσόμενα κρούσματα αλλού. Είπε ότι η αύξηση των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα ήταν μέχρι στιγμής άνευ προηγουμένου στην πορεία της επιδημίας, προσθέτοντας: «Ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Ιταλία αποτελεί μεγάλη ανησυχία για την Ευρώπη και μπορούμε να αναμένουμε ότι θα εντοπιστούν αρκετά περισσότερα περιστατικά τις επόμενες μέρες».

Ο Hunter είπε επίσης ότι η κατάσταση στο Ιράν θα μπορούσε επίσης να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη Μέση Ανατολή. Ο Δρ. Robin Thompson, ερευνητής της Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, επεσήμανε ότι οι αριθμοί των περιπτώσεων στην Ιταλία διπλασιάστηκαν μεταξύ της Παρασκευής και του Σαββάτου. «Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο της επιδημίας του κορωνοϊού», είπε. «Η ταχεία απομόνωση των ήπιων περιπτώσεων στις πληγείσες περιοχές είναι σημαντική για την πρόληψη της ουσιαστικής μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να ακολουθούνται οι κατευθυντήριες γραμμές για τη δημόσια υγεία».