Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κρήτη: Καταδικάστηκε -αλλά με ΑΝΑΣΤΟΛΗ- ακτινολόγος Κέντρου Υγείας για ασέλγεια σε ανήλικη

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 500 ευρώ, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικε...



Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 500 ευρώ, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 47χρονο για την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος 17χρονης μέσα σε Κέντρο Υγείας.




Σύμφωνα με το cretapost.gr, είχε γίνει γνωστό ότι ο 47χρονος ήταν φίλος της οικογένειας της ανήλικης και συνάδελφος με τη μητέρα της. Η 17χρονη είχε απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας για ακτινογραφίες προκειμένου να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή της σε στρατιωτική ή αστυνομική σχολή. Τις ακτινογραφίες ανέλαβε να τις κάνει ο 47χρονος εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας καθώς αυτή ήταν η ειδικότητα του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ανήλικη ξέσπασε σε κλάματα και αποκάλυψε στη μητέρα της ότι η συμπεριφορά του 47χρονου απέναντι της ήταν ανάρμοστη και ως προς τις κινήσεις του και ως προς τις αδιάκριτες ερωτήσεις του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ο 47χρονος επέμεινε ότι είναι αθώος και αρνήθηκε ότι προέβη σε ασελγείς χειρονομίες, ισχυριζόμενος ότι έπραξε όπως ακριβώς ενδείκνυται για την εν λόγω εξέταση ενώ ως προς τις ερωτήσεις «προσωπικού περιεχόμενου» που φέρεται να απεύθυνε στην ανήλικη, υποστήριξε ότι προέβη σε αυτές για να αντλήσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφάλεια της εξεταζόμενης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της άμεσης καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ. Τελικά η πρόεδρος του δικαστηρίου μείωσε την εγγύηση στα 500 ευρώ.

«Πράγματι τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Επιβλήθηκε μία τόσο βαριά ποινή και σε αυτό συνετέλεσε, κατά την κρίση μας, και η στάση του ίδιου του κατηγορουμένου καθόλη τη διάρκεια της δίκης», ανέφερε ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας κ. Κωνσταντίνος Κοκοσάλης.

Πηγή πληροφορίων: cretapost.gr