Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δίωξη στην Ιταλία σε καπετάνιο πλοίου που μετέφερε όπλα από την Τουρκία στην Λιβύη !

Το BBC τουρκικά αναφέρει πως σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο το με σημαία Λιβανου πλοίο, μετά από ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στον τύπο της Γ...



Το BBC τουρκικά αναφέρει πως σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο το με σημαία Λιβανου πλοίο, μετά από ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στον τύπο της Γαλλίας και ανέφεραν πως μετέφερε όπλα και στρατιωτικά οχήματα, βρίσκεται στο λιμάνι της Τζένοας της Ιταλίας.




Ο γαλλικός τύπος είχε αναφέρει πως ο στρατός της Γαλλίας είχε είχε εντοπίσει, πώς φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού είχε συνοδέψει το πλοίο “Μπάνα” από την Τουρκία προς την Τρίπολη.

Aνακοινώθηκε πως το πλοίο μετά από την εκφόρτωση που έκανε στη Λιβύη, μετέβη στην πόλη Τζένοα της Ιταλίας για να παραλάβει νέο φορτίο όπου και το κρατούν. O ιταλικός τύπος αναφέρει πως ένα μέλος του πληρώματος προσέφυγε στην ιταλική αστυνομία ζητώντας πολιτικό άσυλο. Aυτός ο Λιβανέζος ναυτικός υποστήριξε πως το πλοίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά όπλων από την Τουρκία προς την Λιβύη.

Η εφημερίδα La Repubblica στο σημερινό της φύλλο αναφέρει πως ήδη ασκήθηκε δίωξη για παράνομη μεταφορά όπλων προς τον καπετάνιο του πλοίου. Επίσης κατασχέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα του πληρώματος του πλοίου, με σκοπό να καθορισθεί λεπτομερώς η ρόδα που από ακολούθησε το πλοίο τις τελευταίες μέρες.

Οταν εντοπίστηκε πως το σύστημα ¨transponder¨ το οποίο διασφαλίζει την παρακολούθηση της ρότας του πλοίου, είχε κλείσει για κάποιο διάστημα στο ταξίδι προς την Λιβύη, το δρομολόγιο του θεωρήθηκε ύποπτο και για αυτό οι ιταλικές αρχές με τα κατασχεθέντα κινητά τηλέφωνα προσπαθούν μέσω του συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού τους να εντοπίσουν την πορεία του πλοίου.

DIKEN.COM.TR 8/2/2020