Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αναβολή καρναβαλιού, κλειστά σχολεία και μπαρ σε ιταλική κωμόπολη όπου υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού

Τους έξι έχουν φτάσει πλέον οι Ιταλοί που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό και στην Ιταλία έχει σημάνει συναγερμός, αφού κανείς τους δεν ε...


Τους έξι έχουν φτάσει πλέον οι Ιταλοί που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό και στην Ιταλία έχει σημάνει συναγερμός, αφού κανείς τους δεν είχε επισκεφτεί την Κίνα! Στην κωμόπολη όπου ζούσαν οι τρεις από τους έξι ασθενείς κλείνουν σχολεία και μπαρ, αναβάλλονται εκδηλώσεις και περιορίζονται οι μετακινήσεις.






Οι αρχές της κωμόπολης Καστιλιόνε Ντ’ Άντα, όπου ζούσαν τρεις από τους έξι Ιταλούς που βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, αποφάσισαν να αναβάλουν τους εορτασμούς για το καρναβάλι της πόλης. Παράλληλα, τα σχολεία και τα καφέ μπαρ της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα.

Ο δήμαρχος της Καστιλιόνε Ντ’ Άντα και του διπλανού χωριού Κοντόνιο, στη Λομβαρδία, ζήτησαν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αυστηρά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους, σε περίπτωση που παρουσιάσουν δύσπνοια ή πυρετό να μην πάνε στα επείγοντα των νοσοκομείων, αλλά να καλέσουν την δωρεάν ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση.


Όλα αυτά ενώ η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας προσπαθεί να εντοπίσει ένα κατάλληλο κτίριο για να μπορέσουν να τεθούν σε προσωρινή απομόνωση περίπου 250 άνθρωποι, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τους έξι ασθενείς.

Κατά τους Ιταλούς επιστήμονες από σήμερα μπαίνουμε σε μια νέα φάση, από την στιγμή που και οι έξι νέοι ασθενείς δεν είχαν επισκεφθεί την Κίνα αλλά όπως όλα δείχνουν μολύνθηκαν από τον ιό στην Ιταλία.

Κρούσμα και στο Ισράηλ
Το πρώτο κρούσμα από κοροναϊό εντοπίστηκε, στο μεταξύ, και στο Ισραήλ. Πρόκειται για μια γυναίκα που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess και μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, βρέθηκε θετική.

Ήταν μία από τους 11 Ισραηλινούς επιβάτες που επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ και οι οποίοι βρίσκονταν στο κρουαζιερόπλοιο το οποίο μετέφερε 3.700 ανθρώπους και τέθηκε σε καραντίνα ανοικτά της Γιοκοχάμα μετά την άφιξή του στις 3 Φεβρουαρίου.

Η γυναίκα, που είναι ενήλικη, βρισκόταν σε καραντίνα στο Ιατρικό Κέντρο Σεμπά στην Τελ Χασόμερ, κοντά στο Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας.


«Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στο κεντρικό εργαστήριο του υπουργείου Υγείας, μία από τους επιβάτες που επέστρεψαν από το πλοίο στην Ιαπωνία βρέθηκε θετική», ανέφερε σε ανακοίνωσή το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

«Το εργαστήριο επιδιώκει επιβεβαίωση του ευρήματος. Οι υπόλοιποι επιβάτες που επέστρεψαν βρέθηκαν αρνητικοί. Η ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα και υπό επιτήρηση και δεν πρόκειται για μια μόλυνση που έλαβε χώρα στο Ισραήλ».

Ο Ναντάβ Μάτζνερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων του Ισραήλ Magen David Adom, δήλωσε νωρίτερα πως 11 Ισραηλινοί επέστρεψαν από την Ιαπωνία στο Ισραήλ με μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος, το οποίο έφθασε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν γύρω στις 4.00 π.μ. «Προσγειώθηκαν στο απώτατο άκρο του διαδρόμου προσγείωσης ώστε να μην μπορούν να αγγίξουν οτιδήποτε», δήλωσε ο Μάτζνερ.

Πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την υπηρεσία ασθενοφόρων και το νοσοκομείο δείχνουν τους επιβάτες να βγαίνουν από το αεροσκάφος φορώντας μάσκες και κουνώντας το χέρι σε μια ομάδα που είχε συγκεντρωθεί εκεί, οι οποίοι φορούσαν μάσκες και προστατευτικές στολές.

Στη συνέχεια φαίνονται να επιβιβάζονται σε ένα μικρό λεωφορείο της Magen David Adom –ο οδηγός και οι βοηθοί φορούν επίσης προστατευτικές στολές- και οδηγούνται στο Ιατρικό Κέντρο Σεμπά όπου έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος καραντίνας με πράσινα και λευκά αντίσκηνα στον χώρο των αφίξεων.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι που επέβαιναν στο πλοίο έχουν μολυνθεί με τον ιό. Δύο από αυτούς, και οι δύο Ιάπωνες περίπου 80 ετών, πέθαναν την Πέμπτη.