Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΕΣ... Τούρκος θα τρέξει 500 χλμ. λόγω του σκισίματος της σημαίας από τον Λαγό!

Με έναν πρωτότυπο τρόπο θέλησε να διαμαρτυρηθεί ένας Τούρκος αθλητής για την πρόσφατη κίνηση του Γιάννη Λαγού να σκίσει την τουρκική σημαί...



Με έναν πρωτότυπο τρόπο θέλησε να διαμαρτυρηθεί ένας Τούρκος αθλητής για την πρόσφατη κίνηση του Γιάννη Λαγού να σκίσει την τουρκική σημαία εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Τούρκος αθλητής, Μπεκίρ Ζενγκίν, σκοπεύει να διανύσει την απόσταση των 500 χιλιομέτρων, με τελικό προορισμό το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στην Άγκυρα.




Σύμφωνα με τα τουρκικά media, στόχος του είναι να διαμαρτυρηθεί για τις ενέργειες του ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, ο οποίος έσκισε την τουρκική σημαία, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ευρω-κοινοβουλίου. Ο Ζενγκίν θα ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου, έχοντας ως αφετηρία το δημαρχείο της πόλης Μερσίνα. Το ταξίδι των 500 χιλιομέτρων αναμένεται να διαρκέσει περίπου 20 ημέρες, με τον αθλητή να φιλοδοξεί να τερματίσει στην Άγκυρα στις 4 Απριλίου.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος είχε εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, έσκισε σελίδα με τυπωμένη την τουρκική σημαία, μέσα στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Άγκυρας. «Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι θα συντρίψουμε και θα ρίξουμε στη θάλασσα, όποιον τολμήσει να επιτεθεί στην ένδοξη σημαία μας» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ξέρεις τη σημαία μας. Το χρώμα της είναι το αίμα των μαρτύρων μας, κάτι το οποίο δείχνει την ατιμία του (σ.σ. του Γιάννη Λαγού» δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ντέιβιντ Σασόλι, ανακοίνωσε ότι ο κ. Λαγός θα τιμωρηθεί με στέρηση της βουλευτικής αποζημίωσης για επτά ημέρες και απαγόρευση συμμετοχής στην Ευρωβουλή για τέσσερις ημέρες από τις 11 Φεβρουαρίου.