Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βαλεντίν: Κακουργηματική ποινική δίωξη κατά του πατέρα - «Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου» 1

Σε βάρος του πατέρα της 7χρονης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χωρά «Κενά» και αντιφά...


Σε βάρος του πατέρα της 7χρονης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χωρά
«Κενά» και αντιφάσεις διαπιστώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες δικαστικές αρχές στα λεγόμενα του πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν, ο οποίος σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρια πλημμελήματα. Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν και σε ακόμη έξι εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους οι επτά κατηγορούμενοι της υπόθεσης, οδηγήθηκαν ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.




Συγκεκριμένα, σε βάρος του πατέρα της 7χρονης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χωρά από κοινού με τον έναν εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων. Επίσης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τρία πλημμελήματα και συγκεκριμένα για παράνομη κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, πλαστογραφία και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Στους υπόλοιπους έξι συλληφθέντες της υπόθεσης ασκήθηκε δίωξη και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο πατέρας της 7χρονης υποστήριξε ενώπιον των αρχών πως τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, οπού και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Όπως φέρεται να υποστήριξε, αυτή του ζήτησε και κανόνισε την μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Ακόμη, φέρεται να ανέφερε πως ο ίδιος συνόδευσε τη μικρή στο αεροδρόμιο. Υποστήριξε ότι το παιδί ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό μια γυναίκα φίλη, φίλης του.

Κατά τους ισχυρισμούς του, η μικρή ταξίδεψε στη Λιόν. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να μην ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση στις αρχές. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η σύζυγός του είναι στη ζωή και ότι έμαθε πως είναι ζωντανή τον Μάρτιο του 2019, οπότε και αποφάσισε να μεταβεί στη Γαλλία για να την συναντήσει. «Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι», φέρεται ακόμη να υποστήριξε, επισημαίνοντας πως η κόρη του γεννήθηκε στο Κογκό και πως ήρθε στην Ελλάδα μαζί της μέσω Τουρκίας.


Να σημειωθεί τέλος πως οι αρμόδιοι εισαγγελείς παρακολουθήσαν τη βιντεοκλήση του πάτερα προς τη Βαλεντίν. Το παιδί του φαίνεται ευδιάθετο, όχι φοβισμένο και δίπλα του έχει μια μια γυναίκα.