Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μόλις 15 λεπτά η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Τουρκίας υπό την «σκιά» εμπλοκών, παραβιάσεων και υπερπτήσεων

Μόλις 15 λεπτά κράτησε η συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Τουρκίας στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με...

Μόλις 15 λεπτά η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Τουρκίας υπό την «σκιά» εμπλοκών, παραβιάσεων και υπερπτήσεων
Μόλις 15 λεπτά κράτησε η συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Τουρκίας στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν.Παναγιωτόπουλος έθεσε στον Χ.Ακάρ και το ζήτημα της στάσης που τηρεί η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως προς τις παράνομες έρευνες που διεξάγει εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τονίζοντας παράλληλα ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να «ανεχθεί καμία ενέργεια» που θα αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα επί της ελληνικής, όμως, υφαλοκρηπίδας.

Η κυπριακή προφανώς είναι άλλη…

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά θα αντιδράσει στο ενδεχόμενο που η Τουρκία, συνειδητά αυτή τη φορά, (σ.σ. προφανώς η προηγούμενη φορά που μπήκε στην υφαλοκρηπίδα ήταν μη συνειδητή απόφαση!) επιχειρήσει να αποστείλει είτε το «Ουρούτς Ρέϊς» είτε άλλο ωκεανογραφικό σκάφος για έρευνες εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί επίσης και ο διμερής στρατιωτικός διάλογος για την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.