Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΘΡΟΙ ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! Ο Ερντογάν δώρισε (!) στον Β.Πούτιν την... συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης στα εγκαίνια του TurkStream

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλάντιμιρ Πούτιν συναντήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για τα εγκαίνια του αγωγού TurkStream. Εκεί, ο Τούρκ...

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δώρισε (!) στον Β.Πούτιν την... συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης στα εγκαίνια του TurkStream (upd)

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλάντιμιρ Πούτιν συναντήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για τα εγκαίνια του αγωγού TurkStream.

Εκεί, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε νέα πρόκληση, καθώς δώρισε στον Βλάντιμιρ Πούτιν βιβλίο με τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης!




Φυσικά το δώρο αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, κυρίως τη Ρωσία με την οποία η Τουρκία ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ ότι βρίσκεται σε αντίπαλα στρατόπεδα στη Λιβύη. Όμως μαζί ψήνουν εκεχειρία η οποία σαφέστατα ευνοεί τους τζιχανστιστές της Τρίπολης οι οποίοι είναι απόλυτα στριμωγμένοι....

Επιπλέον ο Ερντογάν μπροστά στον Πούτιν, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα παρέμβασης σε κάθε σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο!

Και όχι μόνο έχει δικαίωμα επέμβασης αλλά όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς την Τουρκία, κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιβιώσει.

«O στόχος των ερευνών μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι η προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”. Στην ανατολική Μεσόγειο από διπλωματική, νομική και οικονομική άποψη, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης σχεδίου αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Φυσικά, η Τουρκία θα έχει δικαίωμα λόγου για κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο αφού έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή», είπε ο Ερντογάν.

Ο αγωγός θα μεταφέρει αέριο από την Ρωσία στην Τουρκία και στην συνέχεια στην Ευρώπη.

Ο Ρωσία είναι ο βασικότερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Τουρκίας, - η οποία εξαρτάται από τις εισαγωγές για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες – μέσω ενός άλλου υποθαλάσσιου αγωγού, του Blue Stream και του West Line που διέρχεται από την Ουκρανία. 

Λόγω των εντάσεων στις σχέσεις Μόσχας – Κιέβου ο νέος αγωγός TurkStream επιτρέπει στη Ρωσία να παρακάμπτει την Ουκρανία ανοίγοντας μια δεύτερη απευθείας γραμμή μεταφοράς αερίου στην Τουρκία, απ’ όπου θα διακινούνται ποσότητες και στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω νέων ή υφιστάμενων αγωγών.