Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Αμερικανικά πλοία είναι έτοιμα να πλήξουν το Ιράν με Tomahawk» λένε ρωσικά ΜΜΕ

Αν και όλα δείχνουν πως υπάρχει εκτόνωση της κρίσης ΗΠΑ-Ιράν θα έχουμε μετακίνηση πολεμικών πλοίων του 6ου αμερικανικού το επόμενο χρ...

«Αμερικανικά πλοία είναι έτοιμα να πλήξουν το Ιράν με Tomahawk» λένε ρωσικά ΜΜΕ

Αν και όλα δείχνουν πως υπάρχει εκτόνωση της κρίσης ΗΠΑ-Ιράν θα έχουμε μετακίνηση πολεμικών πλοίων του 6ου αμερικανικού το επόμενο χρονικό διάστημαέχουμε έξω από τις συριακές ακτές, έτοιμα να εκτοξεύσουν πυραύλους εφόσον απαιτηθεί κατά της Τεχεράνης, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.




Η εμφάνιση στην Α.Μεσόγειο του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Ross και η πορεία του στα ανατολικά, ώθησε Ρώσους ειδικούς να εκτιμήσουν ότι οι ΗΠΑ έχουν σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων Tomahawk κατά ιρανικών βάσεων βαλλιστικών πυραύλων.

Μάλιστα επισημαίνεται ο απόπλους αμερικανικών πολεμικών πλοίων από την Κρήτη (στην οποία υπάρχει η βάση της Σούδας), διαδραματίζει καίριο ρόλο σε όλα αυτά τα σχέδια .

Οι ειδικοί μάλιστα θεωρούν την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων Κρουζ από αμερικανικές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια κατά του Ιράν δια μέσου του συριακού εναέριου χώρου, ως μια υψηλού ρίσκου επιχείρηση.

Ο λόγος αφορά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους πυραύλους Tomahawks θα “αναχαιτιστούν” από τα ρωσικά και συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους.

«Οι αμερικανικοί πύραυλοι Κρουζ θα διασχίσουν τη Συρία και το Ιράκ, όμως η Ρωσία έχει αρκετά αποτελεσματικά μέσα για να δώσει στο αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό μια αξιοπρεπή απάντηση, καθώς θα την θεωρούσε ανοιχτά ως μια άκρως επιθετική κίνηση, κατευθυνόμενη και κατά του Ιράν» σημειώνει Ρώσος ειδικός.

Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό έχει διεξαγάγει παρόμοιου τύπου ναυτική επιχείρηση κατά των Τζιχαντιστών πριν 2 χρόνια στην Συρία, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, εκτοξεύοντας πυραύλους Κρουζ από τις συριακές ακτές.