Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμικές έρευνες δείχνουν Κολοσσιαία κoιτάσματα φυσικού αερίου επιπέδου Λεβιάθαν και Ζορ σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης

Κοινά χαρακτηριστικά με εκείνα της Ανατολικής Μεσογείου εντόπισε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιο...



Κοινά χαρακτηριστικά με εκείνα της Ανατολικής Μεσογείου εντόπισε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού Ιονίου και νότια της Κρήτης.




Η ΕΔΕΥ αναφέρει συγκεκριμένα ότι ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων «για την απεικόνιση ακριβούς βάθους των γεωμετρικών δομών στις θαλάσσιες περιοχές του κεντρικού Ιονίου και νότια της Κρήτης» και ότι «εξειδικευμένοι επιστήμονες της εταιρείας στους τομείς της Γεωφυσικής και της Γεωλογίας, εργάστηκαν σε περιβάλλοντα τα οποία διαθέτουν κοινά χαρακτηριστικά με εκείνα της Ανατολικής Μεσογείου όπου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλες ανακαλύψεις κοιτασμάτων φυσικού αερίου».

Με απλά λόγια έχουν εντοπιστεί περιοχές που διαθέτουν όλες τις «προδιαγραφές» για να φιλοξενούν κοιτάσματα ανάλογα με αυτά του ισραηλινού Λεβιάθαν και του αιγυπτιακού Ζορ!

Στη μελέτη για το Ιόνιο έχουν συμπεριληφθεί οκτώ προϋπάρχουσες γεωτρήσεις και 30 σεισμικές γραμμές συνολικού μήκους 2.800 km.

Για την Κρήτη η ΕΔΕΥ αναφέρει ότι «Η μελέτη περιλαμβάνει επικαιροποιημένο χάρτη των λασποηφαιστείων με ερμηνεία, η οποία προσφέρει πληροφορίες για την ηλικία των πετρωμάτων που είναι βαθιά θαμμένα στο υπέδαφος, τη θερμική ωριμότητα και το περιεχόμενο οργανικής ύλης» και ότι «έχουν αναγνωριστεί νέες δομές οι οποίες ομοιάζουν με τα δύο γνωστά γεωλογικά μοντέλα της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή τύπου Λεβιάθαν και τύπου Ζορ. Στη μελέτη έχουν συμπεριληφθεί 15 σεισμικές γραμμές συνολικού μήκους 2.500 km.

Οι τεχνικές μελέτες και για τις δύο περιοχές είναι διαθέσιμες στις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ήδη αγοράσει τα σεισμικά δεδομένα. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επιτρέποντας έτσι την επιτάχυνση των μελλοντικών διαδικασιών και παραχωρήσεων. Με τον τρόπο αυτό, «ανοίγει ο δρόμος» για περαιτέρω προώθηση των περιοχών ενδιαφέροντος οι οποίες δεν είχαν ακόμη διατεθεί», καταλήγει η ΕΔΕΥ.pronews.gr