Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ... «Ομάδα εργασίας» για την συμβατότητα F-35 και S-400 θέλουν οι Τούρκοι

Λες και το προβλημα των Αμερικανών είναι η συμβατότητα.... Η Άγκυρα προτείνει τη σύσταση ομάδας εργασίας για να εκτιμήσει τη συμβατότητα ...



Λες και το προβλημα των Αμερικανών είναι η συμβατότητα....

Η Άγκυρα προτείνει τη σύσταση ομάδας εργασίας για να εκτιμήσει τη συμβατότητα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 με τα αμερικανικά μαχητικά F-35, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.




«Ποια είναι η ανησυχία ή η απαίτηση; Ότι τα F-35s και S-400s δεν είναι συμβατά … Και εδώ είναι η πρότασή μας, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ή να επαναλάβω: ας δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας και το ΝΑΤΟ μπορεί να προεδρεύσει ή να το ηγηθεί και να αφήσουμε τους ειδικούς να εξετάσουν αυτό, να κάνουν μια εκτίμηση γι’ αυτό» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε μια σύνοδο για το μέλλον του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Τουρκία πιστεύει πως δεν είναι ασυμβίβαστοι εξοπλισμοί. Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση τεσσάρων συστοιχιών S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η παραλαβή όλων των εξαρτημάτων των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα αντιταχθεί στην αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος, λέγοντας ότι είναι ασυμβίβαστο με τα πρότυπα ασφαλείας του ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα επιμένει ότι τα συστήματα S-400 δεν θα αποτελούσαν απειλή για τη συμμαχία και αντιστάθηκε στην πίεση των ΗΠΑ να ακυρώσει τις παραγγελίες.