Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συρία: Βομβαρδισμός σχολείου στο Ιντλίμπ - Τουλάχιστον εννέα νεκροί μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ τους και πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Συρία από πυραύλους που έπληξαν σχολείο στο Ιντλ...

syria_idlib

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ τους και πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη Συρία από πυραύλους που έπληξαν σχολείο στο Ιντλίμπ, επαρχία στα βορειοδυτικά της χώρας που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές, αναφέρει δελτίο της ανεξάρτητης οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).






Άλλοι δεκαπέντε άμαχοι τραυματίσθηκαν από τον βομβαρδισμό αυτό στην κοινότητα Σαρμόνι, στα ανατολικά του Ιντλίμπ, ο οποίος έπληξε μία ευρεία ζώνη γύρω από το σχολείο , προσθέτει η ίδια πηγή.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους εννέα άνθρωποι, μεταξύ τους δύο γυναίκες και πέντε παιδιά. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ένα τμήμα του σχολείου είχε διαμορφωθεί σε δομή υποδοχής εκτοπισμένων γυναικόπαιδων.

Παρά την ανακωχή που ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, οι συγκρούσεις έχουν αναζωπυρωθεί στην περιοχή του Ιντλίμπ ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και τζιχαντιστές, ενώ έχουν αρχίσει να επαναλαμβάνονται και οι βομβαρδισμοί από τις εναέριες δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των Ρώσων συμμάχων του.