Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μυστηριώδες φωτεινό αντικείμενο εμφανίστηκε στον κυπριακό ουρανό...

Ένα μυστηριώδες φωτεινό αντικείμενο εθεάθη το βράδυ της Τρίτης στον ουρανό της Κύπρου με τους αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν το συμβάν ω...



Ένα μυστηριώδες φωτεινό αντικείμενο εθεάθη το βράδυ της Τρίτης στον ουρανό της Κύπρου με τους αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν το συμβάν ως μια πρασινωπή λάμψη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αστρονομικής Εταιρείες Κύπρου Χρύσανθο Φάκα το συμβάν, που σημειώθηκε στις 10 το βράδυ, δεν συνδέεται με κάποιο μετεωρολογικό φαινόμενο.






Είναι «ένα μετέωρο, δηλαδή ένα πεφταστέρι που εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και η ατμόσφαιρα άρχισε να το εξαϋλώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάκας. Ο ίδιος εξήγησε πως αυτά τα πετραδάκια, όπως τα χαρακτήρισε, λόγω της βαρύτητας της γης αποκτούν πάρα πολύ μεγάλες ταχύτητες. Μάλιστα, εκτίμησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πως το πεφταστέρι είχε ταχύτητα περίπου 60 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.

Το μετέωρο έγινε ορατό και στη Λευκωσία και στις παραλιακές πόλεις, ενώ σύμφωνα με τον κ. Φάκα αυτόπτης μάρτυρας είδε ξεκάθαρα το αντικείμενο να έχει μορφή πεφταστεριού, καθώς είχε ουρά. Μάλιστα, ο Κυπριακός Οργανισμός Αστρονομίας – ζητά με ανάρτησή του στο Facebook τις μαρτυρίες όσων είδαν το φαινόμενο.