Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τρέμουν τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις οι Τούρκοι: «Έχουν φορτώσει τα νησιά τους με άρματα, όπλα & μαχητικά» - Δείτε χάρτη

Η τουρκική πολιτική ηγεσία κινούμενη βάσει σχεδίου, στοχοποιεί ευθέως όλα τα ελληνικά νησιά “πρώτης γραμμής” στο Αιγαίο , σε μια προσ...


Η τουρκική πολιτική ηγεσία κινούμενη βάσει σχεδίου, στοχοποιεί ευθέως όλα τα ελληνικά νησιά “πρώτης γραμμής” στο Αιγαίο , σε μια προσπάθεια να “γεμίσει το καλάθι”των διεκδικήσεων της με την Ελλάδα, και να αποκομίσει ότι καλύτερο μπορέσει στην συνέχια
Μιλάμε για μια άκρως επικίνδυνη πρακτική, διότι μας αποκαλύπτουν πλέον ότι όλες οι ελληνικές στρατιωτικές μονάδες στα νησιά μας, έχουν καταγραφεί με ειδικές πτήσεις τουρκικών drone και έχουν πιθανότατα στοχοποιηθεί από τουρκικά πυραυλικά συστήματα (Bora), καθώς και συστήματα πυροβολικού.





Επικαλούμενη δήθεν το διεθνές δίκαιο, ή Άγκυρα, αναφέρει ότι στα νησιά αυτά απαγορεύεται να διαθέτουν όπλα και στρατιωτική δύναμη, εκτός από την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

“Όμως οι Έλληνες τα εξόπλισαν τα νησιά αυτά με στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες διαθέτουν χιλιάδες στρατιώτες συνολικά”, γράφει μεγάλη τουρκική εφημερίδα.

“Αναμένουμε από την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν θα παραβιάσει τα δικαιώματά μας με κανέναν τρόπο", δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι κατηγορούν την χώρα μας ότι μετέτρεψε περισσότερα από 23 νησιά του Αιγαίου σε στρατιωτικά φρούρια.

“Η Αθήνα, δημιούργησε αεροδρόμια για πολεμικά αεροσκάφη στα νησιά, όπου υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός στρατιωτών, ενώ ανέπτυξε και μηχανοκίνητα στρατεύματα σε αυτά.

Τα νησιά Λήμνος, Χίος, Σάμος και άλλα που εμπίπτουν στους όρους της Συνθήκη της Λωζάνης, μετατράπηκαν σε στρατιωτικά φρούρια από τους Έλληνες τα τελευταία χρόνια, με πολύ ισχυρές δυνάμεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης, η Αθήνα έχει το δικαίωμα να διαθέτει αστυνομικές δυνάμεις αστυνομία και χωροφυλακή σε αυτά τα 4 νησιά μόνο για τον έλεγχο της δημόσιας τάξης. Επιπλέον, ο ελληνικός στρατός διαθέτει δύο τμήματα, των 10 χιλιάδων στρατιωτών σε Ρόδο και Λέσβο.

Διαθέτει ταξιαρχίες σε Λήμνο, Χίο, Σάμο και Κω, οι οποίες αποτελούνται η καθεμία κατά μέσο όρο, από 4 χιλιάδες στρατιώτες, ενώ διαθέτει τάγματα στο Καστελόριζο και στο Αγαθονήσι κά.

Η Ελλάδα, μετέτρεψε τα νησιά αυτά σε μια τεράστια στρατιωτική ζώνη, εφοδιασμένη με μηχανοκίνητα στρατεύματα, ενώ το ελληνικό γενικό επιτελείο, μετέφερε επίσης επιθετικά ελικόπτερα εκτός από άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη στα νησιά, καθώς πραγματοποιεί συχνά ασκήσεις ετοιμότητας στα νησιά Θάσο, Σάμο και Σύμη”, τονίζουν οι Τούρκοι.

Για το θέμα αυτό ο Umit Yalım, πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σχολίασε στην Yeni Şafak: ''Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει τουλάχιστον 18 νησιά. Λήμνο, Λέσβο, Κω. Έχουν αεροδρόμιο ενώ μετασταθμεύουν εκεί συχνά μαχητικά αεροσκάφη. Όταν τα πολεμικά μας αεροπλάνα απογειώνονται και εισέρχονται στο Αιγαίο, αμέσως βρίσκουν μπροστά τους τα ελληνικά αεροσκάφη, τα οποία έχουν μόλις απογειωθεί από τα νησιά αυτά, εμποδίζοντας τα τουρκικά αεροσκάφη.




Υπάρχουν άρματα μάχης, όπλα, αεροσκάφη και ελικόπτερα στα ελληνικά νησιά. Μετακινούν επίσης και επιθετικά ελικόπτερα. Οι Έλληνες μας λένε ουσιαστικά "θα σας επιτεθώ". Ως εκ τούτου υπάρχει μια πιθανή απειλή κατά της Τουρκίας”, τονίζει ο ίδιος.

Οι Τούρκοι για να είμαστε ειλικρινείς, είναι μάστορες στην προπαγάνδα, διότι “μπερδεύουν” ψέμματα με αλήθεια, φτιάχνοντας ένα έκτρωμα που θέλουν να το “σερβίρουν“ στην διεθνή κοινότητα.

Η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό στρατό στα νησιά, διότι πάρα πολύ απλά απέναντι στις μικρασιατικές ακτές, βρίσκεται η 4η στρατιάς του Αιγαίου.

Μιλάμε για μία ανάσα από τα νησιά μας, τα οποία οποία θέλουν εμείς να τα αποστρατικοποιήσουμε, για να κάνουν οι Τούρκοι ότι έκαναν στην Κύπρο, μετά την απόσυρση της ελληνικής Μεραρχίας το 1967.


pentapostagma.gr