Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ από Έλληνες τα Νησία...!! Γενική απεργία με καθολική συμμετοχή σε Λέσβο, Χίο Σάμο... Στους δρόμους οι νησιώτες

Γενική απεργία, με καθολική συμμετοχή όπως όλα δείχνουν, σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μετανασ...

prosfygiko-nisia-arthro

Γενική απεργία, με καθολική συμμετοχή όπως όλα δείχνουν, σήμερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Κάθε δραστηριότητα έχει νεκρώσει, κλειστά είναι έως και τα περίπτερα, ενώ νωρίς το πρωί «σφραγίστηκε» το κτίριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης.




Οι κεντρικές συγκεντρώσεις, οργανωμένες από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ξεκίνησαν στις 12 το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη στο χώρο της Προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της πόλης, στη Χίο στην πλατεία Πλαστήρα και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.

Με αποφάσεις των ΟΤΑ και των σωματείων και των άλλων φορέων που συμμετέχουν απορρίπτεται το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων δομών στα νησιά, ζητείται ο άμεσος απεγκλωβισμός των αιτούντων άσυλο, ο έλεγχος των μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, η φύλαξη των συνόρων και η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και των δομών υγείας και ασφάλειας. Ας σημειωθεί ότι σχηματισμοί προσκείμενοι στο ΚΚΕ συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις με διαφορετικό πλαίσιο και διαφορετικές συγκεντρώσεις.

Στη Χιο, η συγκέντρωση των κατοίκων της Χίου στην κεντρική πλατεία του νησιού ξεπερνά κάθε προσδοκία των διοργανωτών, σύμφωνα με το Politischios.gr. Η παρουσία του κόσμου ενισχύεται διαρκώς, όπως αναφέρει το site, δημοσιεύοντας σχετικές φωτογραφίες. Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 το πρωί έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα τάξης και μετά τις 8 τα μέτρα κυκλοφορίας από την Τροχαία Χίου προκειμένου σταδιακά το κέντρο να κλείσει.

Δυναμικές κινητοποιήσεις και στη Λέσβο

Δυναμικό «παρών» δίνουν οι κάτοικοι της Λέσβου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, που ξεκίνησε στις 12.

Ήδη από νωρίς στο σημείο συγκεντρώνονταν στο σημείο πολίτες κρατώντας σημαίες και πανό με συνθήματα, που ζητούν άμεσες ενέργειες των αρμοδίων για αποσυμφόρηση των κέντρων κράτησης προσφύγων.