Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στο Βέλγιο το Σοσιαλιστικό κόμμα διαγράφει και κανέναν με τουρκικές-φασιστικές απόψεις, στην Ελλάδα ;

Ο Εμίρ Κιρ-δήμαρχος της κοινότητας Αγίου Ιωσήφ στο Βέλγιο που θεωρείται πως είναι ένας από τους δούρειους ίππους ου καθεστώτος Ερντογά...


Ο Εμίρ Κιρ-δήμαρχος της κοινότητας Αγίου Ιωσήφ στο Βέλγιο που θεωρείται πως είναι ένας από τους δούρειους ίππους ου καθεστώτος Ερντογάν στην Ευρώπη, διαγράφηκε από το σοσιαλιστικό κόμμα.




Το Σοσιαλιστικό κόμμα επί μακρόν δεχόταν κριτικές για τον Εμίρ Κιρ. Αλλά το κόμμα μέχρι σήμερα είχε προτιμήσει αν παραμείνει σιωπηλό.

Τελευταία μετά από μια καταγγελία ενός κομματικού στελέχους, το θέμα εμφανίστηκε στην επικαιρότητα του Βελγίου. Αυτό που πυροδότησε το φιτίλι ήταν ότι ο Εμίρ Κιρ-δήμαρχος της κοινότητας Αγίου Ιωσήφ, τον Δεκέμβριο υποδέχθηκε και πόζαρε μαζί με δημάρχους του ρατσιστικού ΜΗΡ, ενώ εξέφρασε στα σόσιαλ μίντια την ικανοποίηση του.

Καθώς το θέμα προβλήθηκε ιδιαίτερα στα ΜΜΕ του Βελγίου, το Σοσιαλιστικό Κόμμα υποχρεώθηκε να τον διαγράψει. Η απόφαση διαγραφής πάρθηκε την Δευτέρα.

Οι σχέσεις του Εμιρ Κιρ με τον τουρκικό εθνικισμό και την εξουσία δεν είναι μυστικό. Παρά το ότι ήταν επί μακρόν γνωστό, το Σοσιαλιστικό Κόμμα προσεγγίζοντας τον Κιρ ως δεξαμενή ψήφων, καταπατούσε τις ίδιες του τις αξίες. Ο Εμίρ Κιρ με στήριξη από την τουρκική κυβέρνηση και τα λόμπι της, στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει για το Σοσιαλιστικό Κόμμα 18.500 ψήφους.

………………..

Και ο Εμιρ Κιρ δεν είναι ο μόνος. Σε πολλά κόμματα του Βελγίου υπάρχουν Τούρκοι αιρετοί με ρατσιστική και εθνικιστική λογική. Η δέσμευση τους δεν είναι προς το κόμμα, αλλά κινούνται σύμφωνα με το καθεστώς της Άγκυρας. Η Μαχινούρ Οζντεμίρ το 2009 στο Βέλγιο, έγινε διάσημη όταν εξελέγη βουλευτής με το Ουμανιστικό Δημοκρατικό Κέντρο, φορώντας μαντίλα. Διαγράφηκε το 2015 όταν στην διάρκεια διαμάχης για την Αρμενική Γενοκτονία, ήταν από αυτούς που την αρνήθηκαν. Η Οζντεμίρ τώρα πια, ως πρέσβης της Τουρκίας στην Αλγερία, παίζει τον ρόλο της σαν ένα από τα πιόνια που έχουν τοποθετηθεί στο Μαγκρέμπ.

……………..

https://anfturkce.com - 19/1/2020

Σχ: Στην Ελλάδα έχει ρωτήσει κανείς τις απόψεις που έχουν άραγε οι κύριοι Χουσείν Ζεϊμπέκ και Ιλχάν Αχμέτ (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα) για την αρμενική και ποντιακή γενοκτονία ; Ούτε οι δημοσιογράφοι δεν τολμάνε ! https://tourkikanea.gr