Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεσπά ο πατέρας της ανήλικης που την βίαζε ο πατριός της με την ανοχή της μητέρας της - «Θέλω να σαπίσουν και οι δύο στη φυλακή»

Συγκλονίζει ο πατέρας της ανήλικης την οποία βίαζε ο πατριός της στη Θάσο. Ξεσπά και ζητά την παραδειγματική τιμωρία τόσο του δράστη όσο...


Συγκλονίζει ο πατέρας της ανήλικης την οποία βίαζε ο πατριός της στη Θάσο. Ξεσπά και ζητά την παραδειγματική τιμωρία τόσο του δράστη όσο και της πρώην συζύγου του. Πώς η 15χρονη περιέγραψε το μαρτύριο της στις αρχές. Οι εφιάλτες της ανήλικης και τα κλάματα χωρίς λόγο που αποκάλυψαν την φρίκη.





Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν το μέγεθος της φρίκης που έζησε μια ανήλικη στα χέρια του πατριού της υπό την ανοχή της μητέρας της. Ζούσε το απόλυτο μαρτύριο μέχρι που αποφάσισε να ανοίξει το στόμα της. Μίλησε στον πατέρα της για τις στιγμές που βίωσε. Τόσο ο πατριός της όσο και η μητέρα της προφυλακίστηκαν με τον πατέρα της ανήλικης να ξεσπά.

«Θέλω και οι δυο τους να σαπίσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή. Πρέπει να πληρώσουν με τον πιο αυστηρό τρόπο για το κακό που έκαναν στο παιδί μου» είναι τα πρώτα λόγια που βγαίνουν αβίαστα από το στόμα του πατέρα της 15χρονης Μαρίας που κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον πατριό της στη Θάσο. Πριν από λίγες μέρες με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή τόσο 50χρονος όσο και η μητέρα της ανήλικης οδηγήθηκαν στη φυλακή. «Οταν άκουσα την απόφαση για την προφυλάκιση των δύο δραστών που προξένησαν το μεγαλύτερο κακό στο παιδί μου αισθάνθηκα ανακούφιση και ευχαρίστησα το Θεό. Το κακό που έκαναν στην κόρη μου και στην ψυχή της δεν αποκαθίσταται από καμία τιμωρία», δηλώνει μέσω του δικηγόρου του Χρυσόστομου Βελάκη ο κύριος Γιάννης πατέρας του ανήλικου κοριτσιού.


Προκλητικός ο πατριός στην απολογία του
Αμετανόητος ο πατριός, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή δήλωσε αθώος. «Δεν υπάρχουν αποδείξεις για όσα κατηγορούμαι», φέρεται να είπε στις αρχές. «Πράξεις δεν υπάρχουν. Μόνο λόγια. Με λόγια… σταυρώνομαι. Να σας πω μία λαϊκή παροιμία; Τα λόγια κ… δεν τρυπάνε», κατέθεσε με θρασύτητα ο 50χρονος κατηγορούμενος. Από την πλευρά της, η μητέρα του άτυχου κοριτσιού που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες φαίνεται ότι γνώριζε για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί τα προηγούμενα χρόνια η κόρη της από το σύντροφό της, αρνήθηκε τα πάντα. «Δεν γνώριζα τίποτα για τις πράξεις του συντρόφου μου στην κόρη μου», δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες στον ανακριτή, ενώ στη συνέχεια επικαλέστηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καβάλας. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας και αμέσως μετά επέστρεψε στο δικαστικό Μέγαρο για να συνεχιστεί η απολογία της. Οι δυο τους δεν έπεισαν τις αρχές και κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τις κατηγορίες του βιασμού ,της αποπλάνησης ανηλίκου και της συνέργειας στο βιασμό και στην αποπλάνηση ανηλίκου.

Σοκάρουν οι περιγραφές της 15χρονης
Όπως κατήγγειλε η 15χρονη στον εισαγγελέα όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2017 στο σπίτι του κατηγορούμενου στον Θεολόγο Θάσου. Μία μέρα ο πατριός της την πλησίασε και της είπε: «Κάτσε δίπλα μου. Θέλω να σου μάθω πέντε πράγματα που θα φανούν χρήσιμα στη ζωή σου» και ξεκίνησε να τη φιλά παθιασμένα στο στόμα. Σύμφωνα με την κατάθεση της Μαρίας, της έπιανε το στήθος και τη χάιδευε στα επίμαχα σημεία. Στη συνέχεια την εξανάγκασε να χαϊδέψει και τον ίδιο επίσης στα επίμαχα σημεία ώστε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες σεξουαλικές ορέξεις του. Τρεις ημέρες αργότερα σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του ανήλικου θύματος προχώρησε πάλι στις ίδιες ενέργειες. Οι πράξεις αυτές γίνονταν περίπου πέντε φορές την εβδομάδα, ενώ, όπως κατήγγειλε στις αρχές, ο πατριός της τη βίαζε επανειλημμένα. Μάλιστα την απειλούσε ότι αν μιλήσει για όσα της έκανε θα έπρεπε να τιμωρηθεί. «Δεν θα πεις τίποτα. Μόνο εσύ, εγώ και ο Θεός θα ξέρουμε όσα γίνονται. Μην πεις τίποτα γιατί θα σε πονέσω. Πρόσεχε η σιωπή είναι χρυσός», φέρεται ότι της έλεγε.

«Θα φας ξύλο αν μιλήσεις»
Ο 50χρονος ικανοποιούσε τα αρρωστημένα σεξουαλικά του ένστικτα από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018, όταν το ανήλικο κορίτσι εγκατέλειψε το νησί της Θάσου και το σπίτι – κολαστήριο και να μετακομίσει μόνιμα στη Γερμανία όπου διέμενε ο πατέρας της με τη νέα του σύζυγο. Λίγο πριν φύγει ο πατριός της την απείλησε όπως κατήγγειλε η ίδια στις Αρχές. «Εάν μιλήσεις σε κανέναν για εμάς, το ξύλο που θα φας δεν θα είναι σαν την προηγούμενη φορά που σε χτύπησα. Θα είναι πολύ χειρότερο», φαίνεται να της είπε με έντονο ύφος προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η μικρή δεν θα άνοιγε το στόμα της.


Οι καθηγητές στο νέο σχολείο στη Γερμανία αντιλήφθηκαν ότι η νεαρή Μαρία αντιμετώπιζε έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις και αμέσως ενημέρωσαν τον πατέρα της. Την ίδια περίοδο ο κύριος Γιάννης παρατήρησε ότι η κόρη του είχε σχεδόν κάθε βράδυ εφιάλτες και πετάγονταν στον ύπνο της ενώ συχνά έβαζε τα κλάματα χωρίς λόγο. Η ανήλικη τελικά εξομολογήθηκε στον πατέρα της και στην νέα σύζυγό του τις φρικιαστικές πράξεις του πατριού της στη Θάσο όταν εκείνη ήταν στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών.

Οι συμβουλές του πατέρα
«Στηρίζοντας ως πατέρας στην κόρη μου και σε αυτό που περνάει σε τόσο ευαίσθητη ηλικία, θέλω να πω στους γονείς αυτό που βαθιά πιστεύω: Μην αφήνετε τέτοια πράγματα στο σκοτάδι. Αυτός που κάνει τέτοιες πράξεις πρέπει να καταγγέλλεται και να πληρώνει με το νόμο γι’ αυτό που έκανε», Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω της Real News ο πατέρας του 15χρονου κοριτσιού που πλέον με τη βοήθεια ειδικών προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του πατέρα της άτυχης Μαρίας Χρυσόστομος Βελάκης κάνει λόγο για δίκαιη απόφαση των Εισαγγελικών και Ανακριτικών Αρχών της Καβάλας να θέσουν σε κράτηση τον πατριό και τη μητέρα της ανήλικης. «Με την προσωρινή κράτηση και των δύο δραστών, οι οποίοι με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους έπληξαν βάναυσα ένα ανήλικο παιδί, οι Αρχές της Καβάλας έπραξαν με απόλυτα άψογο και επιστημονικά εξειδικευμένο τρόπο το καθήκον τους. Αυτό που αναμένεται μετά την κράτηση των δύο δραστών στη φυλακή είναι ο προσδιορισμός της δίκης τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στο οποίο θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων» λέει ο κύριος Βελάκης και αποκαλύπτει ότι η επόμενη νομική κίνηση του πατέρα είναι να ζητήσει από το δικαστήριο την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τη μητέρα της. «Με τον τρόπο που λειτουργούσε απέναντι στο παιδί της δεν αξίζει να φέρει την ιδιότητα της μάνας» καταλήγει ο κύριος Βελάκης.

Πηγή: Εφημερίδα Real News