Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΕΤΥΧΕ Ύπουλη κίνηση της Τουρκίας! Προσπάθησε να βάλει από το παράθυρο στο ΝΑΤΟ την συμφωνία με την Λιβύη!

Οι Τούρκοι το τραβάνε σε κάθε επίπεδο. Την Τετάρτη (08/01/2020) στη συνεδρίαση των επισήμων αντιπροσωπειών που έγινε στο ΝΑΤΟ υπό τον γ....

Ύπουλη κίνηση της Τουρκίας! Προσπάθησε να βάλει από το παράθυρο στο ΝΑΤΟ την συμφωνία με την Λιβύη

Οι Τούρκοι το τραβάνε σε κάθε επίπεδο. Την Τετάρτη (08/01/2020) στη συνεδρίαση των επισήμων αντιπροσωπειών που έγινε στο ΝΑΤΟ υπό τον γ.γ. του οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ για πρώτη φορά στα χρονικά της συμμαχίας προσπάθησαν εμμέσως πλην σαφώς να θέσουν θέμα για αποδοχής του μνημονίου που έχουν υπογράψει με την Λιβύη.




Ο Τούρκος πρέσβης στην τοποθέτηση του είπε ότι η Τουρκία είναι πολύ ανήσυχη και θέλει να έχει λόγο σε όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά έχει κοινά σύνορα με όλα τα εμπλεκόμενα σε κρίσεις κράτη υπονοώντας ότι έχει κοινά σύνορα θαλάσσια με την λΛιβύη στην βάση της συμφωνίας για την ΑΟΖ.

Τον λόγο ζήτησε και πήρε αμέσως ο Έλληνας πρέσβης επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Σπύρος Λαμπρίδης ο οποίος με μια απολύτως τεκμηριωμένη και σαφή απάντηση κατέρριψε τους τουρκικούς ισχυρισμούς με βάση το διεθνές δίκαιο και την διεθνή διπλωματία. Όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις των επικεφαλής των άλλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ, τους έπεισε απόλυτα για την ελληνική επιχειρηματολογία.

Ωστόσο, το θέμα κρίνεται πολύ σοβαρό γιατί είναι η πρώτη φορά, μετά την υποβολή των χαρτών που έκανε η Τουρκία στην ειδική γραμματεία του ΟΗΕ για την συμφωνία με την Λιβύη, η Αγκυρα θέτει σε συνεδρίαση διεθνούς Ογρανισμού με αυτό τον τρόπο και δια της πλαγίας το αποτέλεσμα της συνθήκης.