Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Πολύ νωρίς να κηρυχθεί παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τον κοροναϊό... Πρέπει πρώτα να πεθάνουν χιλιάδες...

Ο κοροναϊός θερίζει, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θεωρεί ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς γι...

κοροναϊός

Ο κοροναϊός θερίζει, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Θεωρεί ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για έκτακτα μέτρα.

ΟΠΟΥ λοιπόν θεωρεί πως ακόμα ο κοροναϊός δεν συνιστά παγκόσμια απειλή και ως εκ τούτου δεν κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.




«Η συμβουλή της Επιτροπής Επειγόντων Περιστατικών προς τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ είναι πως δεν είναι ακόμα η στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Dr. Didier Houssin.

Και συνέχισε: «Είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσουμε το γεγονός αυτό ως επείγον περιστατικό διεθνούς εμβέλειας για τη δημόσια Υγεία».

Όπως αναφέρει το CNN, η ανακοίνωση ήρθε έπειτα από διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής στη Γενεύη.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν να εξετάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και να αποφασίσει ποια θα είναι η εισήγησή της προς τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ.

«Το ξέσπασμα ενός νέου θανατηφόρου κοροναϊού στην Κίνα δεν αποτελεί ακόμη παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχαμόν. Ανέφερε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει στην Κίνα.

«Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης για το νέο κορονοϊό (2019-nCoV) έκρινε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δηλώσει μια κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία», γράφει ο ΠΟΥ στο Twitter.

Ύποπτο κρούσμα στην Ιταλία
Την πόρτα της Ευρώπης χτυπά ο κοροναϊός. Υπάρχει ένα ύποπτο κρούσμα στο Μπάρι της Κάτω Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για μια λυρική τραγουδίστρια η οποία μόλις επέστρεψε από τουρνέ στην Κίνα, η οποία περιελάμβανε και την περιοχή της Ουχάν.

Η ασθενής μετέβη στο πρώτων βοηθειών του Μπάρι με πυρετό και βήχα και οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας της Ρώμης. Αύριο, πιθανώς, θα υπάρξει οριστική απάντηση για το αν πρόκειται για τον κοροναϊό ή για άλλη ασθένεια.