Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έκθεση αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών: «Έρχεται ΝΕΟ πραξικόπημα στην Τουρκία»... Σε αναβρασμό οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις...

Σoκ επικρατεί στην Toυρκία, καθώς μία νέα αναφορά του ινστιτούτο Rand, το οποίο απηχεί τις απόψεις του “βαθέως” αμερικανικού κράτους, ...


Σoκ επικρατεί στην Toυρκία, καθώς μία νέα αναφορά του ινστιτούτο Rand, το οποίο απηχεί τις απόψεις του “βαθέως” αμερικανικού κράτους, έρχεται να ''ταράξει'' τα νερά στην Άγκυρα.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Το συγκεριμένο ινστιτούτο, έχει σχέσεις με την CIA και όπως όλοι καταλαβαίνουμε, οι πληροφορίες τους δεν χωρούν διάψευση.




Στην έρευνα της Rand, γίνεται λόγος πως αυτή την στιγμή, οι Αξιωματικοί μεσαίας κλίμας των TEΔ, είναι ανήσυχοι για τις διώξεις στον τουρκικό στρατό.

Πράγματι, μετά το πραξικόπημα οι διώξεις έχουν αυξηθεί, με τους γκιουλενιστές να έχουν απομακρυνθεί από το στράτευμα και να τοποθςτούνται σε καίριες θέσεις φανατικοί ισλαμιστές και έμπιστοι προφανώς του Ερντογάν.

Αυτό δείχνει περίτρανα σε πόση δεινή θέση βρίσκονται οι ΤΕΔ. ν

Την ίδια στιγμή υπάρχουν φήμες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (με αφορμή αποστράτευση Τούρκου ταξιάρχου των καταδρομών, με λαμπρή θητεία στην Συρία) για μεγάλη δυσαρέσκεια σε μερίδα Τούρκων κατωτέρων και ανωτέρων αξιωματικών, οι οποίοι είναι αυτοί “που τραβάνε κυρίως το κουπί” προσπαθώντας να εκτελέσουν τις απίστευτες εντολές του τουρκικού καθεστώτος σε όλα τα πλάτη και μήκη της Α. Μεσογείου.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ενώ ο τουρκικός στρατός με εντολή του Ερντογάν, εμπλέκεται σε ανοικτές ή συγκεκαλυμμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία, τη Λιβύη, το Βόρειο Ιράκ, γύρω από την Ανατολική Μεσόγειο.

Η αναφορά της RAND:

''Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του τουρκικού στρατού. Οι διώξεις συνεχίζονται, με αξιωματικούς να σκέφτονται να κάνουν την τελική αντεπίθεση, καθώς ανησυχούν πως έρχεται η σειρά τους. Μάλιστα σκέφτονται και την απόπειρα ενός νέου πραξικοπήματος''

Η σχετική είδηση έχει σημάνει συναγερμό στην γειτονική χώρα όπως είναι λογικό.

Πρόσφατα είχαμε αναφέρει αποσπάσματα από την έκθεση της RAND:

''Το think tank της παγκόσμιας πολιτικής Rand Corporation, αναφέρει σχετικά με την αυξανόμενη μεταστροφή της Τουρκίας σε ανεξάρτητες, εθνικιστικές εξωτερικές πολιτικές, προβλέποντας ότι η σχέση της χώρας με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνει ασταθής.

Έχουν εκδηλωθεί εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας κατά το τελευταίο έτος σχετικά με την τουρκική αγορά συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία και την στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Άγκυρα ενάντια των Κούρδων.
Η έκθεση της Rand Corporation ανέφερε ότι κατά τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια θα υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα παρόμοιων «ισχυρών εξωτερικών και αμυντικών πολιτικών που θα αντιβαίνουν, σε διαφορετικό βαθμό, τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ, για αυτό και απαιτούνται διαρθρωτικές πτυχές της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας''

Άσχημα τα πράγματα για την Τουρκία, ο οποίος είναι ένας ''γίγαντας'' με γυάλινα'' ''πόδια.