Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νεκρός Βολιώτης ναυτικός μακριά από το σπίτι του - Απίστευτος Γολγοθάς η γραφειοκρατία για τον επαναπατρισμό της σορού

Σοκ από τον θάνατο Βολιώτη ναυτικού χιλιάδες ναυτικά μίλια μακριά στον Ινδικό Ωκεανό. Απλή αδιαθεσία κατέληξε σε τραγωδία, με αποτέλεσμα...


Σοκ από τον θάνατο Βολιώτη ναυτικού χιλιάδες ναυτικά μίλια μακριά στον Ινδικό Ωκεανό. Απλή αδιαθεσία κατέληξε σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή εντελώς αναπάντεχα σε ηλικία 62 χρόνων ο Σταμάτης Τρακόσιας, β’ μηχανικός από τη Σκιάθο. Σαν να μην έφτανε αυτό, η οικογένειά του εκτός από το να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη απώλεια, έχει να αντιμετωπίσει έναν ακόμη «Γολγοθά». Απίστευτη γραφειοκρατία που μπορεί να κρατήσει μέχρι και ενάμιση μήνα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διατυπώσεις για να μεταφερθεί η σορός στα πάτρια εδάφη.






Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 62χρονος άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δύο μέρες. Η σορός του φυλάσσεται στο ψυγείο του πλοίου μέχρι να πιάσει το κοντινότερο λιμάνι και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Οι διατυπώσεις ωστόσο για τη μεταφορά της σορού στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στη Σκιάθο είναι αφενός ιδιαίτερα πολύπλοκες, αφετέρου πολύ χρονοβόρες.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις χρειάστηκε να περάσουν μέχρι και δύο μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και πάντα με τη συνδρομή των ελληνικών αρχών και των ναυτιλιακών εταιρειών.



Σύμφωνα με πληροφορίες στην προκειμένη περίπτωση ένα ακόμη «εμπόδιο» ώστε οι διαδικασίες να επισπευστούν είναι η Κινεζική Πρωτοχρονιά που γιορτάζεται στις χώρες που βρέχονται από τον Ινδικό Ωκεανό το επόμενο Σάββατο 25 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της οποίας οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε αργία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ο άτυχος βαθμοφόρος του Εμπορικού Ναυτικού είχε ξεκινήσει το μπάρκο του πριν από μία δέκα περίπου μέρες, σε ένα από τα ποντοπόρα πλοία μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας, που κάνει υπερατλαντικά ταξίδια και βρισκόταν στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο 62χρονος έμπειρος ναυτικός φέρεται να αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και να παραπονέθηκε για σφοδρούς πόνους στο στομάχι.

Οπως λένε οι ίδιες πληροφορημένες πηγές αμέσως αναζητήθηκε συνδρομή εκτός καραβιού, όμως δεν κατέστη δυνατό να φτάσει έγκαιρα. Δυστυχώς ο άτυχος ναυτικός άφησε την τελευταία του πνοή στο καράβι κυριολεκτικά από τη μία στιγμή στην άλλη. Πλήρωμα και αξιωματικοί δεν πίστευαν την τραγική κατάληξη η οποία θα σημάδευε το μπάρκο του άτυχου ναυτικού. Αμεσα ενημερώθηκε η ναυτιλιακή εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ο 62χρονος ώστε να αναλάβει το τραγικό καθήκον να ενημερώσει τους οικείους του. Όλοι όπως ήταν φυσικό «πάγωσαν» στο άγγελμα της τραγικής είδησης. Βαρύ πένθος απλώθηκε και στο νησί της Σκιάθου όπου διέμενε ο έμπειρος αξιωματικός του Ναυτικού και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τον απροσδόκητο θάνατο.

Πηγή: taxydromos.gr