Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ράπισμα Αραβικής Βουλής στην Τουρκία για τη Λιβύη: Όχι στο Μνημόνιο Ερντογάν και Σάρατζ

Ψήφισμα-κόλαφο για την Τουρκία έστειλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Αραβικό Κοινοβούλιο. Σημειώνεται ότι το Αραβικό Κοινοβούλιο ...

Ράπισμα Αραβικής Βουλής στην Τουρκία για τη Λιβύη: Όχι στο Μνημόνιο Ερντογάν και Σάρατζ

Ψήφισμα-κόλαφο για την Τουρκία έστειλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Αραβικό Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι το Αραβικό Κοινοβούλιο αποτελεί κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των χωρών-μελών του Αραβικού Συνδέσμου, στον οποίο μετέχουν -μεταξύ άλλων- η Λιβύη, η Τυνησία, το Μαρόκο, η Αίγυπτος, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ιορδανία.




Όπως αναφέρει στο Twitter ο λογαριασμός που απηχεί τις απόψεις του Στρατάρχη Χάφταρ και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), το Αραβικό Κοινοβούλιο καταδικάζει την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Καταγγέλλει δε την δράση παραστρατιωτικών οργανώσεων στο έδαφος της Λιβύης καθώς και τις δυνάμεις που τις εξοπλίζουν, και χαιρετίζει την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Επιπλέον – και εξαιρετικά σημαντικό και για την Ελλάδα- το Αραβικό Κοινοβούλιο υποστηρίζει την απόφαση της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων που αρνείται την ανάμιξη της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, καλώντας μάλιστα την Διεθνή Κοινότητα να λάβει επείγοντα μέτρα για τον τερματισμό αυτής της ανάμιξης.

Στηρίζει δε την απόφαση της Λιβυκής Βουλής που απορρίπτει το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα σε Ερντογάν και Σάρατζ και την συνακόλουθη «χάραξη συνόρων», καθώς αποσταθεροποιεί την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή και απειλεί τα συμφέροντα γειτονικών κρατών, όπως της Ελλάδας.