Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήνυμα Χαφτάρ σε Πούτιν-Ερντογάν: Θα συνεχίσω τον πόλεμο ενάντια στους τρομοκράτες

Αρνητική ήταν η απάντηση του Χαλίφα Χαφτάρ και του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο αίτημα του Πούτιν και του Ερντογάν για κατάπαυση του...

Χαφτάρ σε Πούτιν-Ερντογάν: Θα συνεχίσω τον πόλεμο ενάντια στους τρομοκράτες

Αρνητική ήταν η απάντηση του Χαλίφα Χαφτάρ και του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο αίτημα του Πούτιν και του Ερντογάν για κατάπαυση του πυρός.




Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, μετά τη συνάντηση που είχαν, κατ’ ιδίαν, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Turkstream, έθεσαν τελεσίγραφο για τις 23:59 το βράδυ της Κυριακής, ώστε να σταματήσει η επίθεση και να υπάρξει κατάπαυση πυρός μεταξύ του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), του Χαλίφα Χάφταρ και των δυνάμεων της ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), του Φαγέζ αλ Σαράτζ.

Σε απάντηση αυτού ο εκπρόσωπος του LNA, Αχμέντ αλ Μισμάρι, είπε ότι οι δυνάμεις του Χάφταρ θα συνεχίσουν να πολεμούν ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις» και ότι δεν αποδέχονται κανένα τελεσίγραφο.

Την Τετάρτη το βράδυ οι δυνάμεις του Χάφταρ εξέδωσαν οδηγία για απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Τρίπολη, ενώ δύο μέρες νωρίτερα είχαν καταλάβει σχετικά εύκολα την παραλιακή πόλη της Σύρτης.

Πλέον οι μάχες κατευθύνονται στην Μισράτα, με την Τρίπολη να είναι ό,τι έχει απομείνει στην GNA.