Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επίθεση από το Αραβικό κοινοβούλιο κατά Τουρκίας για τη Λιβύη! «Η τουρκική παρέμβαση απειλεί όλα τα αραβικά κράτη»

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου_ Το Αραβικό κοινοβούλιο καταδίκασε την τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη, και θεωρεί ότι η αποστολή τουρκικών στρατευμ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΤΑΚΤΟ - Αραβικό κοινοβούλιο κατά Τουρκίας για τη Λιβύη"

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου_ Το Αραβικό κοινοβούλιο καταδίκασε την τουρκική παρέμβαση στη Λιβύη, και θεωρεί ότι η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη χώρα αποτελεί απειλή για όλα τα αραβικά κράτη. Επιπλέον κάλεσε όλες τις αραβικές κυβερνήσεις να συνασπιστούν απέναντι στην επέκταση της Τουρκίας.

H αύξηση της έντασης στην περιοχή της Μεσογείου λόγω της λιβυκής κρίσης και της τουρκικής παρέμβασης σε αυτή, έχει οδηγήσει την Αίγυπτο στο να πάρει ακραία μέτρα και να βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα για παρέμβαση, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εγκαινίασε την Τετάρτη τη στρατιωτική βάση Berenice νότια της Ερυθράς Θάλασσας, χαιρετίζοντας την απόδοση και ραγδαία ανάπτυξη των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η στρατιωτική βάση της Berenice είναι η τελευταία δημιουργία μιας σειράς αιγυπτιακών στρατιωτικών βάσεων, η οποία αποτελεί μέρος του σχεδίου για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του αιγυπτιακού στρατού.

Στην τελετή συμμετείχαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, καθώς και ο πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι και ο αναπληρωτής διοικητής των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohammed bin Zayed Sultan Al-Nahyan.

"Σήμερα είχα την τιμή να παρευρεθώ στα εγκαίνια της βάσης Berenice και παρακολούθησα τις προετοιμασίες των διαφόρων τμημάτων και μονάδων των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων. Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στις εξαιρετικές επιδόσεις των ενόπλων δυνάμεών μας και στη διαρκή τους βούληση να εκπληρώσουν το καθήκον τους να υπερασπιστούν τη χώρα. Ζήτω η Αίγυπτος", δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Η στρατιωτική βάση Berenice νοτιανατολικά της Αιγύπτου έχει αεροπορικές και ναυτικές δυνατότητες, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, γεγονός που επιβεβαιώνει τη βούληση της Αιγύπτου για επέκταση των επιχειρήσεων και συνεχή ετοιμότητα για αντιμετώπιση κρίσης στην περιοχή.

Στόχος της είναι η προστασία των επενδύσεων και των φυσικών πόρων και η αντιμετώπιση των απειλών κατά της ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα. Στοχεύει επίσης να εξασφαλίσει τη διεθνή ναυσιπλοΐα μεταξύ της Ερυθράς Θάλασσας και της διώρυγας του Σουέζ που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο Θάλασσα.