Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ...!!!! Η τουρκία απαιτεί από τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από το Ιράκ...!!!

Με μια δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας μετά την συνάντηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ιρα...

Τουρκία προς ΗΠΑ: «Ώρα να αποχωρήσετε από το Ιράκ»

Με μια δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας μετά την συνάντηση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ιρακινό ομόλογό του και εκφράζοντας την πολιτική της Άκγυρας ουσιαστικά ζήτησε από όλες τις ξένες δυνάμεις(και προφανώς εδώ αναφέρεται στις ΗΠΑ) να αποχωρήσουν από το έδαφος του Ιράκ.

Αυτή την στιγμή στο Ιράκ επιχειρούν Αμερικανικές Γερμανικές, Αυστραλιανές και άλλες φιλοαμερικανικές δυνάμεις .




Να υπενθυμίσουμε ότι η Τουρκία ήταν η μόνη χώρα που στην διάρκεια της αμερικανικής εισβολής το 2003 στο Ιράκ , που δεν επέτρεψε την διέλευση δυνάμεων από το έδαφος της κάτι που εκμεταλλεύτηκε εν συνεχεία ο Ρ.Τ.Ερντογάν στις σχέσεις του με το Ιράκ και τις άλλες χώρεε του αραβικού κόσμου.

Μάλιστα σε μια περίοδο που η Βαγδάτη πλήττεται από επιθέσεις, οι οποίες προέρχονται από την Τεχεράνη και στόχο έχουν αμερικανικές θέσεις, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον Ιρακινό ομόλογό του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς αναζητά συμμάχους.

Για αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή έκανε λόγο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ύστερα από τις αλυσιδωτές πυραυλικές επιθέσεις.

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί το Ιράκ να μετατραπεί σε ζώνη όπου παραμβαίνουν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις», τόνισε με νόημα σε κοινή συνέντευξή του με τον Ιρακινό ομόλογό του, στη Βαγδάτη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το Ιράκ θα έχει την τουρκική στήριξη.

Ο Μοχάμεντ Αλί Αλ Χακίμ, από την πλευρά του, επισήμανε ότι στόχος των συνομιλιών ήταν να γίνει σαφής η ανάγκη σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ιράκ.

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε, ακόμη, το θέμα της τρομοκρατίας, με τους φόβους αναζωπύρωσής της μετά τη μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ να είναι ορατοί.