Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος» Τούρκοι χάκερ: Το μήνυμα ηγετικού στελέχους για τις επιθέσεις στην Ελλάδα

«Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος» έγραψε στο twitter ηγετικό στέλεχος της ομάδας που επιτέθηκε σε κυβερνητικές ιστοσελίδες...



«Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος» έγραψε στο twitter ηγετικό στέλεχος της ομάδας που επιτέθηκε σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως ανέφερε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο ειδικός κυβερνοασφάλειας Γιάννης Μαλτέζος.






«Είναι ένας άτυπος κυβερνοπόλεμος. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε επιθέσεις που γίνονται καθαρά για λόγους κυριαρχίας. Το γνωρίζουν οι Τούρκοι ότι αυτές οι επιθέσεις είναι χαμηλού ρίσκου και δεν μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβείς ζημιές στη χώρα. Επειδή το παρακολουθώ όμως 24ωρες το ζήτημα, στις 5:00 το πρωί ενημερώθηκα για ένα tweet που έκανε ένα ηγετικό στέλεχος της ομάδας, από τον ψεύτικο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter και έγραφε συγκεκριμένα ότι τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος. Έχουν φτιάξει μάλιστα και ένα μιλιταριστικό βιντεάκι»,ανέφερε χαρακτηριστικά.


Επισήμανε επίσης ότι «στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως και στην προηγούμενη επίθεση στη σελίδα της ΕΥΠ δεν είχαμε μία καθεαυτού επίθεση hacking, ήταν μία απλή επίθεση, στέλνοντας πάρα πολλά πακέτα δικτύου στη σελίδα και ο server που κρατάει τη σελίδα, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα αιτήματα. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και άθελά μας. Οι Τούρκοι έχουν ένα κόστος από μηδέν ευρώ έως 400 δολάρια και για να πάρεις αντίμετρα ασφαλείας είναι κάτι που θα κοστίσει πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραβίαση προσωπικών δεδομένων ούτε κάποιου πληροφοριακού συστήματος».