Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βασιλόπιτα «γίγας» 5 τόνων στο Περιστέρι!

Μία βασιλόπιτα «γίγας» δημιούργησε η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο δήμος Περιστερίου σε μία μοναδική γιορτή στη...


Μία βασιλόπιτα «γίγας» δημιούργησε η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο δήμος Περιστερίου σε μία μοναδική γιορτή στην πλατεία Δημαρχείου στο σταθμό του Μετρό «Περιστέρι».





Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 35 χιλιάδες κομμάτια, τα 300 τετραγωνικά μέτρα και τους 5 τόνους βάρος και δημιουργήθηκε από 30 και πλέον αρτοποιεία της περιοχής. Οι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από νωρίς το πρωί.

Στη βασιλόπιτα τοποθετήθηκαν 200 φλουριά τα οποία θα αντιστοιχούσαν σε ανάλογα δώρα, σύμφωνα με το e-ota.gr.

Η πίτα κόπηκε το απόγευμα από το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι βασιλόπιτα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 1.950 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 900 kg Μαργαρίνη λευκή, 670 kg Ζάχαρη, 630 kg γιαούρτι, 730 αυγά, 210 kg άχνη, 93 kg κονιάκ, 90 kg /μπέικιν πάουντερ, 980 πορτοκάλια, 65 kg ηλιέλαιο, 2,5 κουτιά βανίλια.