Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γρίπη: 49 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραχωρούν στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές

Ενισχύεται το ΕΣΥ ενόψει και της κορύφωσης της επιδημίας - Οι σαράντα μονάδες βρίσκονται στην Αττική και οι εννέα στην υπόλοιπη Ελλάδα Με ...


Ενισχύεται το ΕΣΥ ενόψει και της κορύφωσης της επιδημίας - Οι σαράντα μονάδες βρίσκονται στην Αττική και οι εννέα στην υπόλοιπη Ελλάδα
Με 49 επιπλέον κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 40 στην Αττική και οι 9 στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενισχύεται το ιδιαίτερο αυτό πεδίο του συστήματος υγείας, ενόψει και της κορύφωσης της επιδημίας γρίπης.




Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), οι κλινικές της Ένωσης θα παραχωρήσουν 49 κλίνες στον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΕΚΑΒ, όπως άλλωστε και όλες οι κλίνες των ΜΕΘ στο ΕΣΥ. Το ΕΚΑΒ διαχειρίζεται και τον κατάλογο με τους ασθενείς που χρειάζεται να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ και περιμένουν να ελευθερωθεί ένα κρεβάτι. Ενδεικτικά, τις τελευταίες δέκα ημέρες στη λίστα αναμονής βρίσκονται κάθε μέρα περισσότερα από 50 άτομα.

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΕΙΚ υπογράφηκε σήμερα και την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, στις 13.00, θα υπογραφεί και από τις κλινικές που θα συμμετάσχουν.

Το θέμα των ΜΕΘ βρίσκεται στην ατζέντα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας επί τουλάχιστον τρεις μήνες. Τα κλειστά κρεβάτια, περίπου 150 σε όλη την Ελλάδα, αποτελούν στοίχημα για τους επικεφαλής της Αριστοτέλους. Προς την κατεύθυνση αυτή είχαν πραγματοποιηθεί αλεπάλληλες συσκέψεις με τη συμμετοχή αξιωματούχων του υπουργείου και διευθυντών ΜΕΘ ΕΣΥ του λεκανοπεδίου αλλά και με τους εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινικών.