Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απίστευτο: Επιβίωσε για 3 βδομάδες στον παγετό της Αλάσκας – Έγραφε SOS στο χιόνι

Ένας άνδρας κατάφερε να επιβιώσει επί 3 εβδομάδες στην παγωμένη Αλάσκα, μετά από πυρκαγιά που έκαψε το σπίτι του και σκότωσε τον σκύλο του....


Ένας άνδρας κατάφερε να επιβιώσει επί 3 εβδομάδες στην παγωμένη Αλάσκα, μετά από πυρκαγιά που έκαψε το σπίτι του και σκότωσε τον σκύλο του.




Ο 30χρονος Τάισον Στιλ βρέθηκε στα συντρίμμια του σπιτιού του στην Σαστίνα Βάλεϊ της Αλάσκας την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Alaska State Troopers. Η αναζήτηση του νεαρού άνδρα ξεκίνησε όταν οι φίλοι του ζήτησαν από τις Αρχές να τσεκάρουν εάν ήταν καλά, καθώς είχαν πολλές ημέρες να μάθουν νέα του. Οι Αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο από την διάσωση, που δείχνει τον Στιλ να στέκεται στο χιόνι κυματίζοντας τα χέρια του στο ελικόπτερο, ενώ στέκεται δίπλα σε ένα τεράστιο SOS γραμμένο στο χιόνι.

Η φωτιά έκαψε τα πάντα, μαζί και τον αγαπημένο του σκύλο
Όπως δήλωσε ο 30χρονος άνδρας, όλα ξεκίνησαν πριν από 3 περίπου εβδομάδες, όταν ξαφνικά ξύπνησε μέσα στην νύχτα και άκουσε το πλαστικό να λιώνει από την οροφή. Μόλις βγήκε έξω, φορώντας μόνο τις πιτζάμες, ένα μάλλινο πουλόβερ και τις μπότες του χωρίς κάλτσες, είδε έκπληκτος πως όλη η σκεπή καιγόταν. «Άρχισε να στάζει και η φωτιά εξαπλωνόταν πάρα πολύ γρήγορα» όπως είπε ο 30χρονος.

Ο Στιλ δήλωσε ότι άρχισε να συγκεντρώνει σημαντικά αντικείμενα και να εκκενώνει το σπίτι, πιστεύοντας πως ο 6χρονος σκύλος του, ένα σοκολά λαμπραντόρ, θα είχε βγει κι αυτός έξω. Αλλά έκανε λάθος. «Ήμουν σε υστερία. Είχα χάσει το μυαλό μου. Δεν έχω λόγια για το πόσο λυπάμαι».

Η επιβίωση στην παγωμένη Αλάσκα
Τότε, προσπάθησε να επικεντρωθεί στην επιβίωσή του στην παγωμένη Αλάσκα, όπου η θερμοκρασία έφτανε τα βράδια τους -30 βαθμούς Κελσίου, καθώς δεν ήταν σίγουρος εάν οι πλωτές οδοί στην περιοχή θα είχαν παγώσει αρκετά ώστε να μπορέσει να τις διασχίσει. Έτσι αποφάσισε να συγκεντρώσει τις κονσέρβες που φυλούσε, προκειμένου να επιβιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Όπως είπε: «Το θέμα ήταν πως περίπου οι μισές κονσέρβες είχαν ανοίξει και είχαν πάρει το άρωμα του καπνού και του λιωμένου πλαστικού».