Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ... Κοροναϊός: Ραγδαία η εξάπλωση - Στους 17 οι νεκροί και πάνω από 400 κρούσματα... Ύποπτο κρούσμα και στη Ρωσία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν στην Ευρώπη κρούσματα - Η Τουρκία έχει ετοιμάσει θερμικές κάμερες - Η Ρωσία αναπτύσσει εμβόλιο κα...

ios_a

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν στην Ευρώπη κρούσματα - Η Τουρκία έχει ετοιμάσει θερμικές κάμερες - Η Ρωσία αναπτύσσει εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού μετά και από ύποπτο κρούσμα- Στο Σιάτλ υπάρχει κρούσμα - Σε επιφυλακή και η Ελλάδα

Δραματική είναι η εξάπλωση του κοροναϊού, με την κατάσταση να εμπνέει σοβαρή ανησυχία στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα και τον συναγερμό να ηχεί όχι μόνο στην Κίνα αλλά και στις ΗΠΑ όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα.




Στους 17 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών στην Κίνα, την ώρα που περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Μέχρι στιγμής σε 444 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Ουχάν.

Ο προηγούμενος απολογισμός στην Κίνα ανερχόταν σε εννέα νεκρούς, όλοι τους στην επαρχία Χουμπέι.

Θέμα χρόνου η εμφάνιση κρουσμάτων στην Ευρώπη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εμφανιστούν στην Ευρώπη κρούσματα του κοροναϊού που έχει προκαλέσει πανικό στην ασιατική ήπειρο κι έντονο εκνευρισμό στον πλανήτη αφήνουν διακεκριμένοι ιολόγοι και κρατούν «μικρό καλάθι» σχετικά με την ενημέρωση του αριθμού των κρουσμάτων από το Πεκίνο.

Με τον αριθμό των θυμάτων να έχει ανέλθει στους εννέα, τους ασθενείς να φθάνουν τους 440 και τα πιθανά κρούσματα να αυξάνονται αλματωδώς, οι ειδικοί υπενθυμίζουν την προσπάθεια συγκάλυψης από πλευράς Πεκίνου των πραγματικών διαστάσεων που είχε λάβει η πανδημία του SARS το 2002 και το 2003.

Για το λόγο αυτό, εφιστούν επαγρύπνηση σε συνδυασμό με την υιοθέτηση των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την δημόσια υγεία.

Χθες, ένας άνθρωπος στο Σιάτλ των ΗΠΑ διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό που ξεκίνησε από την πόλη Βουχάν της Κίνας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, ο ασθενής είναι ταξιδιώτης από την Κίνα.

Ύποπτο κρούσμα και στη Ρωσία

Επιβάτης αεροσκάφους το οποίο είχε αναχωρήσει από την Σαγκάη και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της πόλης με την υποψία ότι είναι φορέας του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται στην Κίνα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή κυβερνήτη της πόλης Άννα Μιτιάνινα.

«Ο ασθενής, ο οποίος διακομίσθηκε στο (νοσοκομείο λοιμωδών νόσων) Μπότκινο, έφθασε με πτήση από την Σαγκάη και υπήρξε υποψία ότι είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό. Περαιτέρω συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν με βάση τις αναλύσεις που θα γίνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος.