Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ...!!! Οι τούρκοι ετοιμάζουν το Oruç Reis και μπορεί ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ να το στείλουν για έρευνες στην ΚΡΗΤΗ...!!!

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει σε παραλογισμό ακόμα και την Γερμανία στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, μετά την νέα δήλωση υ...


Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει σε παραλογισμό ακόμα και την Γερμανία στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο, μετά την νέα δήλωση υπουργού, περί δεδομένων απειλών που αντιμετωπίζει η Τουρκία, για αυτό και η ενημέρωση των κωδικών ασφαλείας του ΝΑΤΟ θα είναι «αναπόφευκτη»;

Μιλώντας ο Τούρκος αντιπρόεδρος Οκτάι σε δημόσια εκδήλωση στην πρωτεύουσα Άγκυρα, δήλωσε ότι η Τουρκία, με την «ιστορική της συμφωνία» με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο, δίνει «σημαντική συμβολή» στην «βιώσιμη ειρήνη», ευρισκόμενος προφανώς ο ίδιος σε άλλο “πλανήτη” τουρκικής εμπνεύσεως.




Την ίδια στιγμή η Γενική Διεύθυνση υποθαλάσσιων ερευνών (MTA), ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια βαθυσκάφους παρακολούθησης για το σεισμογραφικό πλοίο MTA Oruç Reis, στις 17 Δεκεμβρίου στην Άγκυρα, αφήνοντας υπόνοιες για προετοιμασίες νέας αποστολής στη Μεσόγειο.

Η προμήθεια του σκάφους παρακολούθησης για το ερευνητικό σκάφος ORUC REIS θα προκηρυχθεί με ανοικτή διαδικασία υποβολής προσφορών σύμφωνα με το άρθρο 15 αναφέρει η επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεως.

(Αυτό δεν σημαίνει πως το Oruç Reis Ή οποιοδήποτε άλλο τουρκικό ερευνητικό, δεν θα ενεργήσει προκλητικά νωρίτερα ακόμη και των προαναφερόμενων ημερομηνιών)

Η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά θα καθοριστεί μόνο με βάση την τιμή. Η προσφορά θα είναι ανοιχτή σε όλους τους εγχώριους και αλλοδαπούς διαγωνιζόμενους, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα στις εγχώριες εταιρείες.

Το πλοίο ανήκει στο Υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας και πρόκειται για το πρώτο πλοίο σεισμικών ερευνών που κατασκευάζει η Τουρκία.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου:

ΜΗΚΟΣ: 86 μέτρα
ΠΛΑΤΟΣ: 19 μέτρα
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ: 17 κόμβοι (ταχύτητα ερευνών 4-6 κόμβοι)
ΑΚΤΙΝΑ ΔΡΑΣΗΣ: 4.500 ναυτικά μίλια
ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: 30-35 ημέρες
ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ: Ναι
ΠΛΗΡΩΜΑ: 55 άτομα
ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Δυνατότητα εκτέλεσης 2D/3D σεισμικών ερευνών με 12 καλώδια μήκους 12 χιλιομέτρων το καθένα, δυνατότητα λήψης δειγμάτων βυθού.

Πληροφορίες στον ελληνικό τύπο αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, μας ωθούν στην εκτίμηση ότι η Τουρκία, μέσω της κρατικής εταιρείας πετρελαίου (TPAO), προετοιμάζεται πιθανότατα να διεξαγάγει σεισμικές έρευνες στην επίμαχη περιοχή της Α.Μεσογείου, σε τμήμα από το Καστελόριζο μέχρι νοτίως της Κρήτης, προσπαθώντας να αξιολογήσει ευρήματα, ενώ στην συνέχεια θα προχωρήσει πιθανόν σε συμπληρωματικές έρευνες για να επιλέξει γεωτρητικούς στόχους.

Το προτελευταίο στάδιο είναι οι γεωτρήσεις, τις οποίες θα θελήσει πιθανότατα να διεξάγει πάλι με ιδιόκτητα πλωτά γεωτρύπανα.

Απώτερος στόχος όλων αυτών των κινήσεων, εφόσον υπάρξει ανακάλυψη υδρογονανθράκων θα είναι προφανώς η οριστικοποίηση τετελεσμένων γεγονότων και η τοποθέτηση εξεδρών εξόρυξης για 30 περίπου χρόνια.

Οι παραπάνω δραστηριότητες της τουρκικής εταιρείας TPAO συνοδεύονται μόνιμα πλέον από τουρκικά πολεμικά πλοία για να δημιουργείται σκηνικό τρόμου, επί Κύπρου και τώρα επί της Ελλάδος, αλλά και κατά των ξένων εταιρειών που συμμετέχουν.

Η ελληνική αντίδραση οφείλει και πιστεύουμε ότι θα είναι ακαριαία, κατά οποιουδήποτε τουρκικού πλοίου, το οποίο θα προσπαθήσει να εισβάλει για να οριοθετήσει ουσιαστικά την τουρκική ΑΟΖ εντός ελληνικών θαλάσσιων περιοχών αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα. pentapostagma.gr