Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LAN) : «Καταρρίψαμε δεκάδες τουρκικά Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφ绨

Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλιφέ Χαφτάρ, ανακοίνωσε πως άρχισε η προέλαση προς την Τρίπολη κι έκανε έκκληση στους μαχητές...


Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλιφέ Χαφτάρ, ανακοίνωσε πως άρχισε η προέλαση προς την Τρίπολη κι έκανε έκκληση στους μαχητές του UMH να εγκαταλείψουν τα όπλα.

Ο Αχμέντ Ελ Μισμαρί –εκπρόσωπος τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, σε δήλωση του είπε πως ¨Εισήλθαμε σε περιοχές και συνοικίες κλειδιά της Τρίπολης. Στις συγκρούσεις καταρρίφθηκαν δεκάδες τουρκικά ΜΕΑ¨.




Ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλιφέ Χαφτάρ σε δήλωση του είπε πως ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ¨Αναπόφευκτα θα είναι νικηφόρος στον πόλεμο της Τρίπολης¨ . Ο Χαφτέρ έκανε έκκληση στους υπαγόμενους στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας ( UMH) να εγκαταλείψουν τα όπλα και είπε πως ¨Οι μονάδες μας που προελαύνουν προς την Τρίπολη θα εφαρμόσουν τους κανόνες εμπλοκής. Καλούμε τους μαχητές που πολεμάνε με τον στρατό μας να παραμείνουν στα σπίτια τους, θα είναι ασφαλείς¨.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, μετά από την έναρξη της επίθεσης του Χαφτάρ, δυτικοί διπλωμάτες άρχισαν να εγκαταλείπουν την Λιβύη διαμέσου της πόλης Τζενζούρ που βρίσκεται στα ΒΔ.

Η κυβέρνηση UMH με έδρα την Τρίπολη, στηρίζεται στρατιωτικά και διπλωματικά από την κυβέρνηση του ΑΚΡ.

https://haber.sol.org.tr/dunya/libyada-akpnin-destekledigi-hukumet-dusecek-mi-276175