Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τσαβούσογλου για EastMed: Καμία συμφωνία δεν ισχύει χωρίς την Τουρκία

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή στην Τουρκία το αίτημα της κυβέρνησης για στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη, με ...

Τσαβούσογλου για EastMed: Καμία συμφωνία δεν ισχύει χωρίς την Τουρκία

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί στην βουλή στην Τουρκία το αίτημα της κυβέρνησης για στρατιωτική βοήθεια στη Λιβύη, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς.





Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος εμμέσως στον αγωγό EastMed δήλωσε πως «καμία συμφωνία δεν ισχύει χωρίς την Τουρκία».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως «καμία συμφωνία χωρίς την Τουρκία δεν είναι εφικτή στην Ανατολική Μεσόγειο. Η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος λόγω απειλών που δέχεται η Τουρκία», χωρίς πάντως να διευκρινίσει τις “απειλές”.

«Εμείς εξηγήσαμε τους λόγους που έχουμε ανάγκη την έγκριση της αποστολής των στρατευμάτων και για τα εθνικά συμφέροντα της χώρα μας, αλλά και για τις απειλές που είμαστε αντιμέτωποι. Οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου μας απέκλεισαν. Προσπάθησαν ‘’να παίξουν μπάλα’’ μεταξύ τους τρεις ή και τέσσερις χώρες, όμως εμείς τούς λέμε πως καμία συμφωνία δεν ισχύει αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Και ο πιο σοφός τρόπος για εσάς είναι να συνεργαστείτε με την Τουρκία, η οποία βρίσκεται και στο μέτωπο και στο τραπέζι», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Να σημειωθεί πως η τουρκική εθνοσυνέλευση αναμένεται να εγκρίνει το αίτημα της κυβέρνησης του Φαγεζ αλ Σάρατζ στις 2 Ιανουαρίου, με συμπαραστάτες τους εθνικιστές του Ντεβλέτ Μπαχτσελί στο κυβερνών κόμμα του Ερντογάν.

Την ίδια ημέρα δηλαδή που στην Αθήνα θα υπογράφεται η συμφωνία για τον αγωγό EastMed μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Αιγύπτου.

Πάντως οι τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου ανακοίνωσε και επίσημα πως είναι αντίθετη στην παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Βουλή, καθώς υπογράμμισαν πως αυτή η κίνησης θα ενισχύσει τις συγκρούσεις στην περιοχή και θα προκαλέσει την εξάπλωσή της σε όλη τη χώρα.