Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φοιτητής Καταγγέλλει: Βίωσα απειλή και τρόμο στη Φιλοσοφική Αθηνών - Με ακολουθούσαν στους χώρους της Σχολής!

Φοιτητής Καταγγέλλει: Βίωσα απειλή και τρόμο στη Φιλοσοφική Αθηνών - Με ακολουθούσαν στους χώρους της Σχολής! - Τι καταγγέλλει στα «Φοιτητι...


Φοιτητής Καταγγέλλει: Βίωσα απειλή και τρόμο στη Φιλοσοφική Αθηνών - Με ακολουθούσαν στους χώρους της Σχολής! - Τι καταγγέλλει στα «Φοιτητικά Νέα» Καταγγελίες Φοιτητών: «Όλοι όσοι φοιτούν ή εργάζονται στους χώρους των ελληνικών πανεπιστημίων, και μάλιστα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα έχουν σίγουρα έλθει σε επαφή με τους δεκάδες πλασιέ, μικροπωλητές, επαίτες και διανομείς φυλλαδίων που δραστηριοποιούνται εκεί. Δυστυχώς, ανάμεσα σε αυτούς τους - τουλάχιστον φαινομενικά - ακίνδυνους ανθρώπους, έχουν παρεισφρήσει και ορισμένα επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα και την ασφάλεια όλων μας στοιχεία» αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ μετά το χθεσινό περιστατικό που βίωσε μέρα μεσημέρι εντός του Πανεπιστημίου.




Ο φοιτητής της Φιλοσοφικής Αθηνών καταγγέλλει: «Αναφέρομαι στην ομάδα τεσσάρων νεαρών ανδρών που διανέμουν φυλλάδια δήθεν εξ ονόματος του ΚΕΘΕΑ στους χώρους εντός και πέριξ του κτηρίου της Φιλοσοφικής. Αυτοί παρουσιάζονται συνήθως ανά δύο στους ανυποψίαστους φοιτητές (στοχεύοντας κατά κανόνα στους μονήρεις), τάχα για να τους ενημερώσουν για τη "μάστιγα των ναρκωτικών και του AIDS" και να ζητήσουν από αυτούς τη "χρηματική τους αρωγή", πάντοτε με τρόπο επιτακτικό» δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα».

Πιο συγκεκριμένα o φοιτητής περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα» το περιστατικό όπως το βίωσε στιγμή προς στιγμή: «Εμένα προσωπικά με πλησίασαν αρκετές φορές, επιχειρώντας με αυτό τους το τέχνασμα να μου αποσπάσουν χρήματα. Χθες, όμως, ένιωσα - για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό - να απειλούμαι. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ήταν περίπου 12:00, όταν έξω από το κυλικείο του δευτέρου ορόφου της Φιλοσοφικής είδα ένα μέλος της ομάδας. Αυτός με πλησίασε προτείνοντάς μου τα γνωστά φυλλάδια. Τον προσπέρασα βιαστικά και τον άκουσα πίσω μου να φωνάζει τη λέξη "αδελφέ!". Λίγα μέτρα παρακάτω, λίγα βήματα προ της εξόδου, ένας δεύτερος της ίδιας ομάδας μου έκοψε το δρόμο προτείνοντάς μου τα ίδια φυλλάδια. Επιχείρησα να τον προσπεράσω, κινούμενος βιαστικά προς την έξοδο, και αυτός με χτύπησε - ευτυχώς ελαφρά - με τα φυλλάδια στο στομάχι φωνάζοντας "στάσου, διάολε!", χωρίς να δοθεί προς στιγμή συνέχεια. Έτσι, συνέχισα ανήσυχος την πορεία μου προς το εστιατόριο της Φιλοσοφικής, στο οποίο εισήλθα από την είσοδο που βρίσκεται παραπλεύρως της εισόδου της Σχολής, με σκοπό να πιω ένα ποτήρι νερό».

Και συνεχίζει στην καταγγελία του στα «Φοιτητικά Νέα»: «Πράγματι, ελάχιστα λεπτά αργότερα, αφού ξεδίψασα, κινήθηκα προς την πόρτα του εστιατορίου από την οποία είχα προηγουμένως εισέλθει. Τότε ήταν που βίωσα τον τρόμο. Οι τρεις εκ των τεσσάρων της "παρέας" με είχαν ακολουθήσει, καθώς φαίνεται, και περίμεναν να βρουν την κατάλληλη στιγμή για να "χτυπήσουν". Το έκαναν στις σκάλες που οδηγούν προς την εν λόγω θύρα. Πλέον δρούσαν ταυτόχρονα και συντονισμένα, με όρους bullying και τρομοκρατίας. Όταν ο ένας μου πρότεινε - όπως πάντα - τα φυλλάδια, επιχείρησα και πάλι να τον προσπεράσω. Έπεσα, όμως, στους άλλους δύο που μου έκλειναν πέραν πάσης αμφιβολίας τον δρόμο. Αισθανόμουν πλέον ξεκάθαρη την απειλή και προσπαθούσα να παραμείνω ψύχραιμος, δεδομένου ότι η αναλογία ήταν τρεις εναντίον ενός και βρισκόμασταν σε αθέατο σημείο. Κοινώς, ό,τι και αν συνέβαινε θα ήταν μεταξύ εμού και αυτών. Ευτυχώς, έτυχε να μιλώ εκείνη τη στιγμή στο τηλέφωνο, οπότε, προσποιούμενος τον απορροφημένο στην τηλεφωνική συνδιάλεξη, μπόρεσα να "ξεγλιστρήσω". Ωστόσο, το επεισόδιο δεν ολοκληρώθηκε εδώ, αφού, στην πόρτα του εστιατορίου βρήκα τον τέταρτο "διανομέα φυλλαδίων", μέλος της ίδιας συμμορίας, να με χωρίζει από την έξοδο. Αυτός μου έτεινε στην αρχή το χέρι για χειραψία. Μόλις συνειδητοποίησε ότι δεν είχα καμία διάθεση να τον χαιρετίσω, έγινε επιθετικός και επιχείρησε να με συγκρατήσει. Έτσι, αποφασίζοντας να απαντήσω στη βία με αποφασιστικότητα, και ενώ μιλούσα ακόμη στο τηλέφωνο, του ζήτησα σε έντονο ύφος να με αφήσει να περάσω, πράγμα που τελικά έκανε φωνάζοντας "και τι φωνάζεις, βρε διάολε;"»




Τέλος, ενημερώνει: «Καθίσταται, λοιπόν, φανερό ότι πρόκειται για μία συμμορία θρασύτατων ατόμων που κινούνται στους χώρους της Φιλοσοφικής Αθηνών και μπορούν να ασκήσουν και βία εναντίον των θυμάτων τους, χωρίς να μπορώ - και να θέλω - να γνωρίζω μέχρι ποιου σημείου είναι ικανοί να φθάσουν. Αυτό που αισθάνομαι την υποχρέωση να κάνω είναι να ευαισθητοποιήσω όλες τις φοιτήτριες και όλους τους φοιτητές, όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, που κινούνται στους ίδιους χώρους με αυτούς. Πρόκειται για τέσσερις νεαρούς άνδρες, γύρω στα 30-35, μελαμψούς, μητρικούς ομιλητές της ελληνικής γλώσσας που δρουν συνήθως ανά δυάδες, χωρίς να αποκλείεται η ταυτόχρονα δράση τους».

Τι λέει η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής σχετικά με εράνους που γίνονται στη Σχολή:

«Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, σας συνιστούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με άτομα που εμφανίζονται στους χώρους της Σχολής μας ως δήθεν εκπρόσωποι συλλόγων ευπαθών κοινωνικών ομάδων και πραγματοποιούν ψευδείς εράνους. Επιπλέον, παρατηρούνται πωλήσεις βιβλίων ή άλλων αντικειμένων, χωρίς να έχει δοθεί σχετική άδεια από τις Πανεπιστημιακές Αρχές.

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής ενημερώνει πως δεν εγκρίνει, ούτε επιτρέπει τέτοιου είδους διαδικασίες. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να βρίσκεστε σε εγρήγορση σχετικά με παρόμοια φαινόμενα και να ενημερώνετε αμέσως την Κοσμητεία και την Επιστασία της Σχολής οποτεδήποτε υποπίπτουν στην αντίληψή σας».

Πηγή: Foititikanea.gr