Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Νετανιάχου καταδίκασε την ανυπόστατη «συμφωνία» Άγκυρας-Τρίπολης για τις ΑΟΖ

Την καταδίκη του ανυπόστατου «μνημονίου» συναντίληψης μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης εξέφρασε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμ...

Ο Νετανιάχου καταδίκασε την ανυπόστατη «συμφωνία» Άγκυρας-Τρίπολης για τις ΑΟΖ
Την καταδίκη του ανυπόστατου «μνημονίου» συναντίληψης μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης εξέφρασε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και εισηγήθηκε την άμεση υπογραφή συμφωνίας για τον αγωγό EastMed.




Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου την Παρασκευή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε το πρωί της Παρασκευής μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νετανιάχου και αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και την αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία υιοθέτησε τον ορισμό του αντισημιτισμού όπως αυτός καθορίζεται από τη διεθνή συμμαχία για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε στην συνέχεια μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι για τον συντονισμό των δύο χωρών προς αποτροπή υλοποίησης των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.

Τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄.