Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κοσμοσυρροή στον Άγιο Θωμά Αμπελοκήπων για την εξόδιο ακολουθία του κοσμαγάπητου παπα-Γιώργη Μεταλληνού

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στον ιερό ναό Αγίου Θωμά στο Γουδί η εξόδιος ακο...


Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στον ιερό ναό Αγίου Θωμά στο Γουδί η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Μεταλληνού, που εκοιμήθη τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου από επιπλοκές του σακχαρώδους διαβήτου, απο τον οποίο έπασχε τα τελευταία 35 χρόνια.




Ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά ήταν κατάμεστος από τουλάχιστον 1.500 πιστούς (μέχρι και πάνω στους γυναικωνίτες υπήρχε το αδιαχώρητο), που έσπευσαν απ' όλη την Ελλάδα για να πούν το τελευταίο "αντίο" σε έναν από τους δημοφιλέστερους κληρικούς της Ελλαδικής Εκκλησίας. Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τουλάχιστον 12 Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Μόνο οι ιερείς που ήσαν παρόντες υπερέβαιναν τους πενήντα, χωρίς να υπολογίζουμε άλλους τόσους μοναχούς που είχαν έρθει απ' όλα τα σημεία της Ελλάδος, ακόμη και από το Άγιον Όρος!..

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας που τελέστηκε με όλους τους τύπους της Ορθοδοξου Εκκλησίας μας και με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ακολούθησαν οι καθιερωμένες ομιλίες: Ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και του κ. Ιερωνύμου μίλησε ο αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς, ενώ ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Αποστολος Νικολαΐδης αποχαιρέτησε τον παπα-Γιώργη εκ μέρους των συναδέλφων του στο ΕΚΠΑ.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση σε όλους τους παρευρισκομένους αποτέλεσε το γεγονός ότι την κεντρική αποχαιρετιστήρια ομιλία εξεφώνησε ο αγαπημένος μαθητής του πατρός Μεταλληνού, αναπληρωτής καθηγητής στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριος Μόσχος, που - δυστυχώς - είναι και πρόεδρος της συριζέικης συνδικαλιστικής οργάνωσης θεολόγων «Ο Καιρός»!..

Τραγικές φιγούρες καθόλη την διάρκεια της 90λεπτης τελετής, η σύζυγος του πατρός Μεταλληνού, γνωστή θεολόγος Βαρβάρα Καλογεροπούλου και τα τρία τους παιδιά, Αγγέλα, Δημήτρης και Θοδωρής, μαζί με τα 10 εγγόνια του εκλιπόντος (7 κορίτσια και 3 αγόρια). Η ταφή του σκηνώματος του κοσμαγάπητου παπα-Γιώργη Μεταλληνού θά γίνει στις 3 το μεσημέρι αύριο Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας στην Κέρκυρα, που ήταν και η ιδαιτέρα πατρίδα του εκλιπόντος κληρικού