Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ...!!! Πειρατικό ρεσάλτο από τουρκική φρεγάτα σε ελληνικό πλοίο νότια της Λεμεσού! Παράνομη ΝΗΟΨΙΑ μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ...!!!

Ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα εντός της κυπριακής ΑΟΖ όταν βοηθητικό σκάφος τουρκικής φρεγάτας, προσέγγισε το ωκεανογραφικό σκάφος ...

Πειρατικό ρεσάλτο από τουρκική φρεγάτα σε ελληνικό πλοίο νότια της Λεμεσού!

Ένα σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα εντός της κυπριακής ΑΟΖ όταν βοηθητικό σκάφος τουρκικής φρεγάτας, προσέγγισε το ωκεανογραφικό σκάφος Ocean Link, το οποίο φέρει σημαία Παναμά και είναι ελληνικών συμφερόντων και διενήργησε, κατά παράβαση κάθε αρχής του διεθνούς δικαίου παράνομη νηοψία.




Το πλοίο είχε πορεία προς την Χάιφα του Παναμά και έπλεε σε διεθνή ύδατα, εντός της κυπριακής ΑΟΖ 80 χιλιόμετρα νοτίως της Λεμεσού. Στην περιοχή αυτή βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, συνοδευόμενο από πλοία του τουρκικού Ναυτικού.

Οι Τούρκοι ζήτησαν από την Έλληνα κυβερνήτη του πλοίου στοιχεία του σκάφους και του πληρώματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είχε προηγηθεί προσέγγιση μέσω ασυρμάτου ή προειδοποίηση προς το Ocean Link.

Το πλοίο είναι ερευνητικό και φέρει υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Ωστόσο τη στιγμή της παράνομης νηοψίας έπλεε αβλαβώς και δεν έκανε έρευνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στον Πειραιά, αλλά όχι το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Λάρνακα.

Μέχρι σήμερα το πρωί δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση ή αντίδραση από τη Λευκωσία, η οποία επιχειρεί να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για το επεισόδιο. Πληροφορίες αναμένεται να δοθούν και από το Ισραήλ που ίσως έχει καλύτερη εικόνα.

Επί της ουσίας η Άγκυρα καθιστά την κυπριακή ΑΟΖ απαγορευμένη περιοχή και με κάθε τρόπο επιχειρεί (και στην πράξη το κάνει) να δείξει πως πρόκειται για δικό της χώρο κυριαρχίας και άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Εάν το τουρκικό Ναυτικό διενεργεί παρανόμως νηοψίες και δεν... τρέχει «κάστανο» και οι παράνομες αυτές ενέργειες της Άγκυρας μένουν αναπάντητες το μέλλον στην ανατολική Μεσόγειο δεν διαγράφεται ευοίωνο για τα δύο ελληνικά κράτη.

Ήδη μια θεωρητικά σύμμαχος χώρα όπως η Αίγυπτος έχει αρχίσει τις δεύτερες σκέψεις με ποιον να ανακηρύξει ΑΟΖ αφού οι Τούρκοι έξυπνα της έριξαν το «δόλωμα» της απόκτησης επιπλέον περιοχής στην Α.Μεσόγειο όπου πιθανολογείται η ύπαρξη της «πηγής» του κοιτάσματος Ζορ.

Βέβαια οι Τούρκοι μοιράζουν κάτι που δεν τους ανήκει αλλά συμπεριφέρονται ως οι ιδιοκτήτες και μέχρι τώρα οι πραγματικοί ιδιοκτήτες κάνουν πως... κοιμούνται.
pronews.gr