Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πράσινο φως έδωσε ο Χρυσοχοΐδης για να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές των αστυνομικών...

Έγκριση να προχωρήσουν οι διαδικασίες έτσι ώστε να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές αστυνομικών έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη...

Παρατεταγμένα τα ΜΑΤ στο Κουκάκι

Έγκριση να προχωρήσουν οι διαδικασίες έτσι ώστε να τοποθετηθούν κάμερες στις στολές αστυνομικών έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τη σχετική πρόταση φαίνεται να έχει καταθέσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ), σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή αναφορικά με το ζήτημα των φαινομένων αστυνομικής βίας.




Επιστολή σε Χρυσοχοΐδη από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Στην επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προτείνει την τοποθέτηση καμερών στις στολές ή τα κράνη των αστυνομικών, στο πρότυπο άλλων χωρών, προκειμένου να υπάρχει καταγραφή όσων συμβαίνουν σε αστυνομικές επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο «θα υπάρχει ακριβής αποτύπωση των πραγματικών περιστατικών και θα σταματήσει η προβολή αποσπασματικών εικόνων που ερμηνεύονται κατά το δοκούν, συντηρώντας έναν άδικο αστικό μύθο εις βάρος μας», αναφέρουν στην επιστολή τους οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται, ότι μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι, αναπτύχθηκε μεγάλη συζήτηση σχετικά με τα πραγματικά γεγονότα της επιχείρησης καθώς η οικογένεια Ινδαρέ υποστηρίζει ότι άνδρες της αστυνομίας εισήλθαν στην οικία της παράνομα ενώ η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ότι όλη η επιχείρηση έγινε παρουσία τριών εισαγγελέων.