Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους: Η σοκαριστική δικογραφία για τη δολοφονία της 73χρονης από τους Ρομά

Το χρονικό του τραγικού θανάτου της άτυχης γυναίκας - Οι δύο Ρομά παραδέχονται ότι σκότωσαν τη γυναίκα πατώντας τη με το αυτοκίνητο στην πρ...

agioi-theodoroi-arthro

Το χρονικό του τραγικού θανάτου της άτυχης γυναίκας - Οι δύο Ρομά παραδέχονται ότι σκότωσαν τη γυναίκα πατώντας τη με το αυτοκίνητο στην προσπάθεια να της κλέψουν τον σταυρό που φορούσε στον λαιμό της

Με περιγραφές που σοκάρουν προκαλώντας αποτροπιασμό στην κοινή λογική και πρωτοφανή κυνισμό, οι δύο Ρομά που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 73χρονης γυναίκας πριν από δύο Σάββατα στους Αγίους Θεοδώρους ξεδίπλωσαν στις καταθέσεις τους, τις οποίες παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όλο το φριχτό σκηνικό στο εξοχικό της άτυχης γυναίκας.




Οπως ξεκίνησα γρήγορα, κατάλαβα ότι πάτησα την κυρία με τις ρόδες από το αυτοκίνητο. Δεν την έβλεπα και δεν ήξερα πού ήταν η γυναίκα και γι’ αυτό ξεκίνησα. Το αυτοκίνητο όμως χοροπήδησε και τότε κατάλαβα τι είχε γίνει», λέει περιγράφοντας ο 28χρονος οδηγός του ασημί Hyundai Accent τον φριχτό θάνατο της άτυχης γυναίκας. Ο 26χρονος συγκατηγορούμενός του, που επιχείρησε να αρπάξει την αλυσίδα με το σταυρουδάκι που φορούσε η ηλικιωμένη στον λαιμό της, προσθέτει: «Της έκοψα την αλυσίδα αλλά δεν πρόλαβα να την πάρω γιατί με έπιασε από την μπλούζα με το χέρι της. Ακουσα φωνές και φοβήθηκα μη μας πιάσουν. Οταν μπήκα στο αυτοκίνητο ο Βασίλης έβαλε ταχύτητα, έφυγε γρήγορα και μου είπε: “Μαλάκα, την πάτησα την κυρία. Την είδα ξαπλωμένη από τον καθρέφτη”».

Ο ηλικιωμένος σύζυγος του θύματος αποκαλύπτει στην κατάθεσή του ότι είδε το αυτοκίνητο με τους δύο άντρες οι οποίοι είχαν βάλει το ζευγάρι στο μάτι από τη λαϊκή αγορά να πλησιάζουν στο σπίτι του, όμως δεν έδωσε σημασία. Ανυποψίαστος μπήκε στο σπίτι και κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει όταν η γυναίκα του άρχισε να φωνάζει: «Γιώργο! Γιώργο! Βοήθεια!». Ο γιος της 73χρονης ήταν και αυτός παρών στο άγριο σκηνικό. Στην κατάθεσή του λέει: «Ακουσα το Hyundai να μαρσάρει και αμέσως μετά έναν θόρυβο σαν δυνατό χτύπημα. Οπως ένα αυτοκίνητο χτυπάει ένα αντικείμενο. Κατάλαβα ότι χτύπησε τη μητέρα μου».

Στον εισαγγελέα Κορίνθου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι δύο δράστες της δολοφονίας 73χρονης

Το πρωινό του Σαββάτου

Η ληστεία και δολοφονία της 73χρονης γυναίκας στους Αγίους Θεοδώρους συγκλόνισε το πανελλήνιο και έκανε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας να κινηθεί άμεσα για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών. Ο άτυχος άντρας της καταθέτει: «Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου το απογευματάκι ξεκίνησα με τη γυναίκα και τον γιο μου από το σπίτι μας στον Κορυδαλλό να πάμε στο εξοχικό μας στους Αγίους Θεοδώρους. Το Σάββατο το πρωί πήγα με τη γυναίκα μου στο σούπερ μάρκετ και γυρίσαμε περίπου στις 10.30. Οταν έστριψα στον παράδρομο που ήταν στο σπίτι μας είδα ότι από πίσω μας ερχόταν ένα ασημί αυτοκίνητο με δύο άντρες μέσα. Δεν το είχα ξαναδεί και δεν ήταν της γειτονιάς».

Ο 26χρονος Ρομά και συνοδηγός του ασημί Hyundai περιγράφει τι έχει προηγηθεί: «Μένω στον Γλυφό στα Μέγαρα μαζί με τη γυναίκα μου και τα τέσσερα μικρά μας παιδιά. Παλιά πήγαινα στις λαϊκές και πουλούσα ξηρούς καρπούς ενώ τώρα πάω και πουλάω υαλοκαθαριστήρες. Το συγκεκριμένο Σάββατο -δεν ξέρω τι ημερομηνία ήταν, ούτε σήμερα ξέρω τι ημερομηνία έχουμε- ξύπνησα και πέρασε από το σπίτι που μένω άλλο ένα παιδί που μένει στον Γλυφό, ο Βασίλης, για να πάμε στους Αγίους Θεοδώρους να πουλήσουμε υαλοκαθαριστήρες. Ηρθε με ένα ασημί Hyundai, σταματήσαμε να βάλουμε βενζίνη στα Μέγαρα και πήγαμε στη Σαλαμίνα να δούμε για λίγο κάτι φίλες μας. Κάτσαμε για λίγο και πήγαμε στη λαϊκή στους Αγίους Θεοδώρους για να πουλήσουμε τους υαλοκαθαριστήρες. Κάποια στιγμή προσέξαμε στη λαϊκή μια ψηλή κυρία που φορούσε μια χρυσή αλυσίδα να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που την περίμενε ο άντρας της. Τότε είπαμε με τον Βασίλη ότι είναι μια καλή ευκαιρία να βγάλουμε ένα καλό μεροκάματο αν της πάρουμε την αλυσίδα. Πήραμε, λοιπόν, το αυτοκίνητο και τους ακολουθήσαμε».

Το σκηνικό του εγκλήματος

Στη συνέχεια ο νεαρός Ρομά ξεδιπλώνει με λεπτομέρειες το σκηνικό του θανάτου: «Μόλις σταματήσαμε έξω από το σπίτι που μπήκαν η κυρία και ο άντρας της, ο Βασίλης άνοιξε με κουμπί το πορτμπαγκάζ για να μη δουν την πινακίδα μας. Εγώ κατέβηκα και φώναξα: “Καλέ κυρία, καλέ κυρία!”, για να βγει έξω και να της πάρω την αλυσίδα. Δεν βγήκε έξω και σκέφτηκα να φύγω. Οταν όμως πήγα να φύγω, αυτή βγήκε έξω και ήρθε κοντά μου. Μόλις πλησίασε, εγώ έπιασα και της τράβηξα την αλυσίδα από τον λαιμό, την έκοψα, αλλά δεν πρόλαβα να την πάρω γιατί με έπιασε από την μπλούζα με το χέρι της. Την ίδια στιγμή άκουσα φωνές και φοβήθηκα μη μας πιάσουν. Ετρεξα μπροστά από το αυτοκίνητο και μπήκα γρήγορα στη θέση του συνοδηγού. Ο Βασίλης έβαλε ταχύτητα και έφυγε γρήγορα. Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα εκείνη την ώρα γιατί φοβόμουν μη μας πιάσουν. Ο Βασίλης όμως μου είπε: “Μαλάκα, την πάτησα την κυρία. Την είδα ξαπλωμένη από τον καθρέφτη”. Κατεβήκαμε τον δρόμο και στρίψαμε να πάμε προς Μέγαρα. Εκεί ακούσαμε στις ειδήσεις ότι τη σκοτώσαμε και τρελάθηκα...».

Ο οδηγός του οχήματος δίνει τη δική του εκδοχή: «Ο Λαυρέντης έκανε μια κίνηση και της άρπαξε την αλυσίδα από τον λαιμό. Δυσκολευόταν όμως να τη βγάλει γιατί η κυρία άρχισε να παλεύει. Την έριξε κάτω στον δρόμο, μπροστά από την μπροστινή ρόδα που είναι στη μεριά του οδηγού. Μετά η κυρία τον έπιασε από την μπλούζα και άρχισε να τον τραβάει. Ο Λαυρέντης πήγαινε προς τα πίσω, προς τη θέση του συνοδηγού, όμως η κυρία δεν άφηνε την μπλούζα του και έτσι την τράβηξε μαζί του προς το μέρος του. Για να καταλάβετε, ο Λαυρέντης με την κυρία ήταν μπροστά στο αυτοκίνητο, όμως εγώ δεν την έβλεπα καθόλου γιατί ήταν κάτω στον δρόμο. Ακουσα φωνές και φοβήθηκα μη μας πιάσουν. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα να βγαίνει από το σπίτι ο άνδρας της. Επειδή τρόμαξα, έβαλα γρήγορα ταχύτητα και ξεκίνησα για να μη μας πιάσουν. Οπως ξεκίνησα γρήγορα, κατάλαβα ότι πάτησα την κυρία με τις ρόδες του αυτοκινήτου. Δεν την έβλεπα και δεν ήξερα πού είναι γι’ αυτό και ξεκίνησα. Το αυτοκίνητο όμως χοροπήδησε και τότε κατάλαβα τι είχε γίνει...».

Πως τους βρήκε η Αστυνομία




Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Μέχρι ελικόπτερο σήκωσαν και σάρωναν την ευρύτερη περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, ενώ ακολούθησαν και έφοδοι σε καταυλισμούς σε Αττική και Κορινθία. «Μόλις φτάσαμε στο σπίτι μου, πάρκαρα το αυτοκίνητο απέξω και πήγα με το αμάξι του Λαυρέντη στη Σαλαμίνα για να κρυφτούμε. Φτάσαμε στο σπίτι των κοριτσιών και τις πήραμε για να πάμε βόλτα. Εκεί τους είπαμε τι ακριβώς είχε γίνει. Στην αρχή δεν μας πίστευαν, όμως μετά, αφού μας έβλεπαν χάλια, κατάλαβαν ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Τις επόμενες ημέρες φύγαμε με τον Λαυρέντη από τον καταυλισμό και κοιμόμασταν σε διάφορα μέρη στην Αθήνα. Κοιμηθήκαμε στη Νίκαια, στο Αττικό, στο λιμάνι του Πειραιά και αλλού. Από εκείνη την ημέρα δεν έχω φάει σχεδόν τίποτα και νιώθω πολύ άσχημα. Σκεφτόμουν να πάω να παραδοθώ, όμως δεν έπαιρνα την απόφαση. Οταν μάθαμε ότι το αυτοκίνητό μου το πήρε η Αστυνομία από το σπίτι, μίλησε ο Λαυρέντης με τον διοικητή από τα Μέγαρα και το σκεφτόμασταν να παραδοθούμε. Δεν μπορούσα άλλο να κρύβομαι, γι’ αυτό με τον Λαυρέντη πήγαμε στο Τμήμα στα Μέγαρα και παραδοθήκαμε. Θέλω να σας πω ότι είμαι Τσιγγάνος και μένω στον καταυλισμό Βλυχός στα Μέγαρα. Παλαιότερα είχα πάει φυλακή για κάτι κλεψίματα μέσα από τα σπίτια. Ποτέ όμως δεν έχω κάνει ληστείες», λέει ο 28χρονος οδηγός του μοιραίου Hyundai.

Οι αστυνομικοί έδειξαν στους συλληφθέντες το βίντεο από το βενζινάδικο στα Μέγαρα όπου έβαλαν καύσιμα προτού φύγουν για τους Αγίους Θεοδώρους. «Στο βίντεο αυτό είμαστε εμείς. Οταν βάλαμε βενζίνη που σας είχα πει στα Μέγαρα. Ο Βασίλης είναι ο οδηγός και εγώ ο συνοδηγός», παραδέχεται ο 26χρονος. Το ίδιο βίντεο έδειξαν και στον σύζυγο της άτυχης γυναίκας, ο οποίος ήταν και αυτός που έδωσε την περιγραφή των δραστών: «Στο βίντεο βλέπω το ασημί Hyundai να βάζει βενζίνη. Το αυτοκίνητο αυτό είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που σας είπα ότι ήρθε στο σπίτι μας. Σε αυτό βλέπω στη θέση του συνοδηγού το ίδιο άτομο που σας είπα ότι είδα έξω από το σπίτι μας να τρέχει και να μπαίνει στη θέση του συνοδηγού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι είναι αυτός. Το βίντεο είναι καθαρό και τους αναγνωρίζω 100%».

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., ο Βασίλης, οδηγός του οχήματος, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, παράβαση του νόμου περί όπλων και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ ο Λαυρέντης, ο συνοδηγός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστείες.

Η νομική άποψη

Η δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 73χρονης και αντιδήμαρχος Πειραιά Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» τονίζει: «Το έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους είναι βίαιο και αποτρόπαιο, καθώς η άτυχη 73χρονη έχασε τη ζωή της με αυτό τον τόσο σοκαριστικό τρόπο για μια χρυσή αλυσίδα, την οποία οι δράστες δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν. Εχουν αναγνωριστεί, δε, ανεπιφύλακτα και η προφυλάκισή τους είναι μια πρώτη ηθική δικαίωση για την οικογένεια. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για το προανακριτικό της έργο που συνέβαλε καθοριστικά στη σύλληψή τους».