Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος Πρέσβης στην Τρίπολη: Οι Τούρκοι στρατιώτες έτοιμοι να επέμβουν

Ο διπλωματικός απεσταλμένος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τρίπολη της Λιβύης, Εμρουλάχ Ισλέρ, δήλωσε την Τρίτη ότι οι Τούρκοι στρατιώ...

Τούρκος Πρέσβης στην Τρίπολη: Οι Τούρκοι στρατιώτες έτοιμοι να επέμβουν

Ο διπλωματικός απεσταλμένος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τρίπολη της Λιβύης, Εμρουλάχ Ισλέρ, δήλωσε την Τρίτη ότι οι Τούρκοι στρατιώτες θα είναι έτοιμοι να στηρίξουν «τη δημοκρατία και τη λαϊκή βούληση στη Λιβύη ενάντια σε εκείνους που επιθυμούν να εγκαταστήσουν μια στρατιωτική δικτατορία».




Ως «δημοκρατία» εννοεί την ισλαμική Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη και ως «δικτατορία» τη δημοκρατική εκλεγμένη Βουλή των Αντιπροσώπων και τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Ο Ισλέρ δήλωσε επίσης ότι τα «μνημόνια» της Άγκυρας με την Τρίπολη διασφαλίζουν τα συμφέροντα των δύο χωρών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο (σ.σ. η Τουρκία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο δίχως να εξηγεί σε ποιο ακριβώς Διεθνές Δίκαιο αναφέρεται), τονίζοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση και η λιβυκή κυβέρνηση πήραν μέτρα που άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού και έκαναν τις χώρες που προσπαθούν έκνομα να ελέγξουν τη Μεσόγειο να στεναχωρηθούν πολύ.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ορισμένες πλευρές που προσπαθούν να αποτύχει αυτή η ιστορική συμφωνία με την Τρίπολη, υποστηρίζοντας τον Χαλίφα Χαφτάρ παράνομα, ελπίζοντας να καταλάβει την Τρίπολη.