Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εκρηξη ηφαιστείου στη Νέα Ζηλανδία: Δεν υπάρχουν επιζώντες στη Λευκή Νήσο....

«Δεν υπάρχουν ίχνη ζωής» στη Λευκή Νήσο της Νέας Ζηλανδίας μετά τη φονική έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε, ανακοίνωσε η αστυνομία επισημ...

Επιζώντες απομακρύνονται από τη Λευκή Νήσο της Ν. Ζηλανδίας

«Δεν υπάρχουν ίχνη ζωής» στη Λευκή Νήσο της Νέας Ζηλανδίας μετά τη φονική έκρηξη του ηφαιστείου Ουακατάνε, ανακοίνωσε η αστυνομία επισημαίνοντας ότι δεν αναμένει να βρει άλλους επιζώντες.




Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος πέντε ανθρώπων, ενώ τραυματίστηκαν έως και 20 άνθρωποι από την έκρηξη του ηφαιστείου στις 14:11 τοπική ώρα, όταν γύρω στους 50 τουρίστες βρίσκονταν μέσα ή γύρω από τον κρατήρα. Η κατάσταση ορισμένων από τους τραυματίες είναι σοβαρή. Από τους επιζώντες 18 απομακρύνθηκαν από το νησί – ορισμένοι με σοβαρά εγκαύματα – αφήνοντας πίσω κάπου 27 αγνοούμενους. Η αστυνομία είπε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι διψήφιος, αλλά δεν τον προσδιόρισε επακριβώς.

Διασώστες μεταφέρουν τραυματία από το Λευκό Νησί της Νέας Ζηλανδίας μετά την έκρηξη του ηφαιστείου / Φωτογραφία:ΑΡ

«Δεν εντοπίσαμε κανένα ίχνος ζωής», ανέφερε η αστυνομία έπειτα από τις αναγνωριστικές πτήσεις που πραγματοποίησαν ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη πάνω από το νησί μετά την έκρηξη του ηφαιστείου. «Η αστυνομία θεωρεί ότι όποιος θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί ζωντανός από το νησί, διασώθηκε την ώρα της εκκένωσης», σημειώνει η ανακοίνωση. Οι διασώστες δεν μπορούν να προσεγγίσουν εξαιτίας του φόβου για νέα έκρηξη, ενώ αυτή τη στιγμή είναι νύχτα στη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με το αυστραλιανό δίκτυο 9News 24 Αυστραλοί, επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Ovation of the Seas, πιστεύεται ότι ήταν στο Λευκό Νησί την ώρα της έκρηξης του ηφαιστείου.