Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Αυτός είναι ο χάρτης της Συμφωνίας των τούρκων με την ΔΗΘΕΝ Λιβύη...! ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ...

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του Γενικού Διευθυντή Ναυτιλίας και Αεροπορίας, έδωσε στην δημοσιότητα τον χάρτη με τα όρια της Υφαλοκρηπίδας/Α...


Το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του Γενικού Διευθυντή Ναυτιλίας και Αεροπορίας, έδωσε στην δημοσιότητα τον χάρτη με τα όρια της Υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ που συμφώνησαν Τουρκία και Λιβύη και έτσι η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται να περιμένει τον Λίβυο πρέσβη για να δει την συμφωνία, οι Τούρκοι την αποκάλυψαν μόνοι τους.




Το πώς «φαντάζεται» τα σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία «αποκάλυψε» μέσω… Twitter υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα ο Çağatay Erciyes -που σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ είναι Γενικός Διευθυντής Ναυτιλίας και Αεροπορίας του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, δημοσίευσε τον χάρτη με την «οριοθέτηση» που συμφωνήθηκε με τη Λιβύη.

Συγκεκριμένα αναφέρει ως «εξωτερικά σύνορα» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο:

A-Β: «Συμφωνία Τουρκίας-ΤΔΒΚ 2011»
C-D-E: «Μέση γραμμή μεταξύ ενδοχώρας Αιγύπτου-Τουρκίας»
E-F: «Συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης».

O Τσαγατάι Ερτζίγες, αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Διμερών Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας-Αεροπορίας-Συνόρων του τουρκικού ΥΠΕΞ, δίνει χάρτη στον οποίο απεικονίζεται το σημείο που συμφώνησαν να κηρύξουν ΑΟΖ Τουρκία και Λιβύη, δίπλα ακριβώς από την Κρήτη.

Από το σημείο Α έως Β είναι τα όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, με βάση την παράνομη συμφωνία που υπογράφηκε το 2011.

Tο σημείο C-D-E αποτελεί την διάμεση γραμμή μεταξύ των δύο ηπειρωτικών χωρών της Τουρκίας με την Αίγυπτο.

Φυσικά δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, θα υπήρχε όμως εάν παρέμενε πρόεδρος της Αιγύπτου ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι.

Και το σημείο E-F είναι τα όρια στα οποία συμφώνησαν Τουρκία και Λιβύη το 2019, δεξιά και νότια της Κρήτης.

Τουρκία