Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διευθυντής Επικοινωνίας του Ερντογάν : Δεν θα επιτραπεί η παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο

Για αυτό, όπως στα νότια έγιναν επιχειρήσεις για να τερματίσουν τον τρομοκρατικό διάδρομο, έτσι και δεν θα επιτραπεί παραβίαση των κυριαρχι...


Για αυτό, όπως στα νότια έγιναν επιχειρήσεις για να τερματίσουν τον τρομοκρατικό διάδρομο, έτσι και δεν θα επιτραπεί παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Αν. Μεσόγειο. Δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε πως αυτή η κατάσταση θα ενοχλήσει κάποιες χώρες.




Είναι γνωστό από καιρό πως Νότια Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα και Ισραήλ ενοχλούνται από την πολιτική της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο. Πέρα από την Νότια Κύπρο που μετά την συμφωνία έκανε θρασείες δηλώσεις, οι αντιδράσεις από ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσία δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν την Τουρκία να ασκήσει την πολιτική της στην Αν. Μεσόγειο.

Δεν πρέπει να ξεχνιέται πως Αίγυπτος, Ρωσία και ΗΑΕ αδιαφορώντας για τις αποφάσεις του ΟΗΕ στηρίζουν τον Χαφτερ. Παρόλα αυτά η Τουρκία δεν θα πρόκειται να σταματήσει να υπερασπίζεται την περιφερειακή ειρήνη. Από αυτή τη σκοπιά ήταν πολύ πολύτιμο ότι στην σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ, ο κύριος ΠτΔ μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχτηκε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη συμφωνία που υπογράφτηκε πρέπει να τη βλέπουμε ως μία συνέχεια των σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων που κάνουμε με τα πλοία μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι απαράδεκτο να επιδιώκεται να φυλακιστεί η Τουρκία στον κόλπο της Αττάλειας. Στο πεδίο πλέον υπάρχει μία Τουρκία, η οποία αγωνίζεται και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και είναι ακόμη πιο ενεργή με την εξωτερική της πολιτική. Αυτό η Τουρκία το κάνει στα πλαίσια του δικαίου και όχι με μία επιθετική πολιτική όπως κάποιες χώρες, αλλά θέλοντας να συμβάλλει στην περιφερειακή Ειρήνη.

https://www.sondakika.com